Cât câștigă o farmacistă în România în 2023. Ce diferențe salariale sunt în funcție de experiență

Cei care vor să se angajeze pe postul de farmacist trebuie să știe că salariile diferă foarte mult de la un oraș la altul și în funcție de numele farmaciei.

09 ian. 2023, 13:25
Cât câștigă o farmacistă în România în 2023. Ce diferențe salariale sunt în funcție de experiență

Cât câștigă o farmacistă în România în 2023. La nivel european, România se află pe locul patru ca număr de farmacii, raportat la un milion de locuitori.

Jobul unei farmaciste e printre cele mai căutate în ultimii ani. E un mediu de lucru plăcut, iar salariul e destul de atractiv comparativ cu alte locuri de muncă. Așadar, iată cât încasează o angajată la una dintre farmaciile Dr. Max.

Cât câștigă o farmacistă în România în 2023

Printre cele mai cunoscute farmacii din țara noastră sunt Catena și Dr. Max, iar acestea sunt prezente aproape în fiecare oraș din România. Sunt recunoscute pentru serviciile oferite, de la managementul personalului până la prețuri și calitatea produselor. O mulțime de absolvenți de farmacie se îndreaptă către ele, luând în considerare și salariile atractive.

La Dr. Max, salariile sunt între 2.500 și 3.000 de lei. Potrivit site-ului undelucrăm.ro, sunt vizibile salariile din mai multe domenii-cheie din țara noastră. Dacă o farmacistă la început de drum are un salariu de bază între 2.500 și 3.000 de lei, o famacistă șefă cu o experiență de muncă de 10 ani, încasează lunar un salariu de 3.800 de lei, la care se adaugă tichete de masă, în valoare de 300 de lei și comision lunar de aproximativ 500 de lei/lună.

Câți bani primește un asistent de farmacist

Și la alte farmacii există aceste diferențe între farmacistele începătoare și cele cu ani de experiență. Spre exemplu, o farmacistă cu o experiență de doi ani în domeniu primește un salariu lunar net de 3.600 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei, plus alte bonusuri de până la 300 de lei. Angajatul pleacă acasă, la final de lună, cu 4.200 de lei pe card. Desigur, salariile diferă foarte mult de la un oraș la altul, dar și de tipul job-ului, dacă e part-time sau full-time. Angajații primesc adesea și beneficii.

Un asistent de farmacist cu o experiență de 3 ani de zile este ofertat cu 2.200 de lei net/lunar, plus bonuri de masă în valoare de 300 de lei.