Cât câștigă un IT-ist. Salariul unui angajat în acest domeniu, visul oricărui român

De ceva timp, mulți români se reprofilează. Domeniul la mare căutare este IT, pentru că se câștigă foarte bine. Acum, recrutările sunt direct de pe băncile facultăților.
Filip Stan
24 mai 2024, 23:13
Cât câștigă un IT-ist. Salariul unui angajat în acest domeniu, visul oricărui român

Deși anul 2024 a început cu tăierea facilităților fiscale pentru angajații din acest domeniu, companiile nu au micșorat salariile.

Te-ar putea interesa și Adio salarii umflate cu sporuri. Cine sunt bugetarii care vor avea venituri mai mici de anul viitor

Pentru a-și continua proiectele, firmele au suportat noile taxe.

Și chiar au majorat salariile unor angajați cheie. Mai mult decât atât, nenumărate locuri de muncă au fost prezentate începătorilor din domeniu la un târg de carieră în IT, organizat pentru studenți și absolvenți.

La târgul de carieră în IT, mai multe companii locale sau multinaționale cu activitate în domeniul IT au amenajat standuri în holul central al Universității din Craiova.

Astfel, firmele au venit să recruteze studenți și absolvenți, iar salariile nu sunt deloc mici.

„Spre exemplu, la noi în companie, un software developer, entry level, poate avea un salariu cuprins între 1.000 și 1.500 de euro. În plus, beneficiază de traininguri gratuite. În acest moment avem cinci traininguri în desfășurare.

Un senior, în schimb, poate să ajungă la un salariu de 5.000 de euro. Chiar mai mult dacă are vechime în companie, sau are experiență pe un anumit segment. Un technical lead, pornește de la 2.500 de euro și poate trece de 5.000 de euro”, a declarat Gabriel Păunică, reprezentant al companiei Netrom Software Craiova.

Ce salariu are un IT-ist

Reprezentanții companiilor IT consideră că salariile în piață s-au aliniat atât la nivel local, cât și european.

„Noi oferim unui junior care lucrează pe Q&A (testare automata software) un salariu care pornește de la 1.000 de euro și poate atinge 3.000 de euro pentru un angajat cu experiență. Pe suport tehnic, oferim o remunerație cuprinsă între 1.000 și 3.000 de euro.

Cel mai mult oferim în sfera development, unde un junior pornește de la 1.500 de euro și poate trece de 5.000 de euro. Media în piață este de 2.500-3 000 de euro pentru un IT-ist. Avem și excepții.

Un angajat cu 20 de ani vechime în companie, care realizează proiecte importante, evident, trebuie fidelizat și poate ajunge la 10.000 de euro. Aici discutăm de cazuri izolate”, a declarat reprezentantul unei companii IT din Craiova.

Deci, salariile cresc în funcție de dificultatea și responsabilitățile pe care le cer job-urile respective. Un project manager poate câștiga un salariu ce pornește de la 2500 de euro.

Și, mai mult decât atât, remunerația crește o dată cu vechimea.

La fel se întâmplă și în cazul celor care ocupă poziții de operation manager sau board manager.

Companiile oferă locuri de muncă, dar și stagii de practică, internship-uri și burse.

„FORVIA HELLA România, prin parteneriatele cu universitățile din orașele unde avem locații, derulează anual programe de internship pentru studenți. Tinerii selectați să facă parte din acest program beneficiază de contract de muncă plăti. Dart și de un pachet de beneficii extins.

Citește și Ce salarii câștigă culegătorii de roșii din Germania și Austria în 2024. De aproape cinci ori mai mulți bani decât dacă ar lucra în România pe minimul pe economie

Program de muncă flexibil, pachet de servicii medicale, tichete de masă, tichete cadou de Paște și Crăciun, respectiv 8 Martie pentru studente. Zi liberă cu ocazia zilei de naștere pe lângă zilele de concediu de odihnă. Parteneriate ale companiei pentru proiecte cu acces gratuit sau cu reducere, evenimente interne și facilitățile oferite în cadrul acestora”, a declarat Iozefina Nicoleta Tudor – Director Comunicare FORVIA HELLA România”, conform Ziaruldinmuscel.ro.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!