Cât câștigă un medic dermatolog în România în 2023. Salariile depind de specializare, experiență și zona de lucru

Medicii din România câștigă salarii în funcție de mai mulți factori, specializare, experiență, zona în care lucrează, gradul de încadrare profesională, etc.

02 oct. 2023, 10:23
Cât câștigă un medic dermatolog în România în 2023. Salariile depind de specializare, experiență și zona de lucru

Spre exemplu, un medic dermatolog are un salariu ce variază, în medie, între 1.200 şi 2.300 de euro net pe lună, potrivit datelor de pe platforma de recrutare online bestjobs. Pe an, un medic dermatolog ar câștiga între 14.400 și 27.600 de euro.

Citește și Medicii stomatologi cer revizuirea măsurilor fiscale! ”Povara fiscală va acea un impact negativ masiv asupra stării de sănătate a populaţiei”

„Dermatologia este specializarea care se ocupă cel mai repede la rezidenţiat. Progresele în tehnologie dar şi cererea crescută pentru servicii dermatologice au făcut din această specializare una foarte dorită de către studenţii absolvenţi de medicină. Pentru a te angaja ca medic dermatolog trebuie să deţii un certificat de membru vizat, asigurare de malpraxis şi cunoştinţe despre legislaţia în vigoare. Totodată, angajatorii caută candidaţi cu experienţă în tratamente şi intervenţii estetice şi dermato-cosmetice, tratamente injectabile, utilizarea aparatelor IPL, laser, RF, dermatoscopie. Oferta salarială variază între 1.200 şi 2.300 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Un astfel de job are și o mulțime de beneficii extrasalariale și bonusuri: zile de concediu suplimentare, zile libere pentru studiu şi specializări, bonusuri de performanţă, abonament şi reduceri proceduri medicale, conform ZF.

Citește și Ministerul Sănătății este în alertă! Razie în peste 500 de farmacii din țară care au eliberat medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl

În momentul de față, pe platforma bestjobs se regăsesc 76 de posturi vacante pentru poziția de dermatolog, 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunțuri sunt în București, Brașov, Iași.