Cât câștigă un salariat Metrorex. Președintele Consiliului de Administrație: ”Veniturile nu sunt mici, dar oamenii vor întotdeauna să câștige mai mult”

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație (CA) al Metrorex, a dezvăluit care sunt salariile angajaților de la metrou și a precizat că se discută cu sindicatele despre o mărire, dar nu se știe încă ce formă vor avea acestea.

14 iun. 2023, 16:30
Cât câștigă un salariat Metrorex. Președintele Consiliului de Administrație: ”Veniturile nu sunt mici, dar oamenii vor întotdeauna să câștige mai mult”

Precizările lui Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, vin după ce sindicaliștii de la metroul bucureștean au amenințat cu greva în cazul în care nu vor obține o mărire salarială, iar discuțiile cu conducerea companiei au început deja.

„Nu știu cât contează salariile la Metrorex, cât contează veniturile oamenilor. La Metrorex, veniturile angajaților nu sunt mici, pentru că au sporurile acelea de lucru în subteran destul de mari. După ce și eu am mers și am stat mai mult în subteran, zic eu că sunt totuși condiții deosebite de lucru, ventilația, poluarea”, a spus Mihai Barbu, în emisiunea „Cu Gândul la București”, de luni seara.

Oficialul Metrorex a arătat apoi care sunt salariile la compania de metrou. Potrivit lui Barbu, venitul mediu brut al angajaților Metrorex este de 11.330 de lei, adică peste 6.600 de lei net.

Citește și: Cât câștigă un spălător de vase în România. Suma frumușică pe care o are la finalul lunii cu tot cu sporuri și bonusuri

„Ca să revin la cifre, salariul mediu la Metrorex este de 11.330 de lei, vorbesc de venitul brut. Și cum spuneam, nu este un venit mic, dar, întotdeauna oamenii își doresc să câștige mai mult, iar noi, cei de la Metrorex, ne dorim ca angajații să câștige bani pe măsura muncii pe care o prestează”, a mai spus Mihai Barbu.

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex a subliniat că nu se poate depăși cheltuiala salarială prevăzut în buget.

„Ei solicită o majorare cu două cifre (n.r. procentuală), nu știm dacă putem ajunge acolo, dar, cum vă spuneam, discuția este între procent sau sumă fixă. Dar, așa cum vă spuneam, noi nu putem depăși cheltuiala salarială așa cum avem bugetul aprobat”, a detaliat Mihai Barbu.

Oficialul Metrorex a mai spus, pentru sursa citată, că șefii companiei sunt în discuții permanente cu sindicaliștii care amenință cu grevă în subteran.

Citește și: Vouchere 2023. Un român poate obţine cel puțin 15 vouchere de la stat. Lista completă cu ajutoarele care bat orice salariu