Cât costă acum un apartament cu trei camere în București. Prețurile au scăzut față de anul trecut

S-au ieftinit apartamentele cu trei camere din blocurile vechi din Capitală. E pentru prima dată în ultimii nouă ani când se întâmplă acest lucru. Motivele principale sunt scăderea puterii de cumpărare și scumpirea creditelor.

13 aug. 2023, 09:18
Cât costă acum un apartament cu trei camere în București. Prețurile au scăzut față de anul trecut

Cât costă acum un apartament cu trei camere în Capitală. Bucureștenii sunt mult mai prudenți și nu mai sunt dispuși să arunce cu bani în stânga și în dreapta și nici să se împrumute de la bănci cum o făceau pe timpuri. Mulți caută apartamente în București, dar iau în calcul să nu ajungă în situația de a nu avea căldură și apă caldă. Tocmai de aceea, mulți potențiali clienți se feresc de imobilele mai vechi de 20 de ani. Acesta e motivul pentru care apartamentele cu trei camere în blocurile construite în 1980 sunt acum mult mai ieftine.

Citește și O nouă garsonieră-vedetă din Cluj-Napoca, virală pe internet. De necrezut cât poate să coste. „Dacă intră un țânțar la baie trebuie să stai la rând”

Cât costă acum un apartament cu trei camere în București

Spre exemplu, dacă sunteți în căutarea unui apartament cu trei camere din sectorul 2 al Capitalei, situat într-un bloc din anul 1980, ar trebui să știți că nu se vinde cu mai mult de 119.000 de euro, în timp ce acum câteva luni era 125.000 de euro.

„Anul trecut, pe vremea aceasta, s-ar fi vândut probabil în două-trei săptămâni, acum e nevoie de trei, patru luni și vedem o ajustare a prețului de tranzacție față de prețul de listă mai mare. Procentele sunt undeva între patru și șase la sută. Dacă există modificări neintabulate, procedura de a actualiza cadastrul este mult mai anevoioasă, costă”, a precizat președintele Asociației Agenților Imobiliari, Toma Filipovici, pentru Observator TV.

Sunt mulți cumpărători care aleg să plătească cash, mai ales dacă sunt la a doua sau la a treia locuință.

Citește și Cât au ajuns să coste chiriile în 2023. București și Cluj-Napoca, de departe cele mai scumpe orașe

„Procentul investitorilor în piață a fost undeva la 10-15% din totalul cumpărător, cred că la momentul actual o bună parte dintre investitori au dispărut, așteptând să vadă exact ce se va întâmpla cu piata imobiliară. Să nu uităm că zilele acestea vorbim despre 5, 6, 7 modificări ale Codului Fiscal de pe o zi pe alta, care pot avea un impact negativ. Până nu o să avem o formă clară, nu cred că o să se ia prea multe decizii de achiziție”, a afirmat și Georgian Marcu, consultant imobiliar.