Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii. Prețurile s-au scumpit cu 16%, nu oricine își mai permite

În doar câteva zile românii se vor bucura de minivacanța de Rusalii, iar acesta e un nou prilej de a pleca din București. Bugetarii vor avea liber de joi, 1 iunie, până luni, 5 iunie 2023, și pot alege să meargă la mare, la munte, în Delta Dunării sau în diverse orașe din țară.

20 mai 2023, 08:57
Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii. Prețurile s-au scumpit cu 16%, nu oricine își mai permite
Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o vacanță pe litoral

Nu puțini români au în plan să petreacă minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc, mai ales că sezonul estival a început deja. Totuși, veștile nu sunt tocmai bune când vine vorba de prețuri. La cazări tarifele au crescut cu circa 16%, însă datorită programului „Litoralului pentru toți”, care se desfășoară în perioada 22 mai – 18 iunie, românii pot beneficia de prețuri reduse cu până la 70%.

Programul include și oferte all-inclusive începând de la 160 de lei pe noapte, de persoană, la un hotel de trei stele. Durată minimă de ședere e de cel puțin trei nopți. De asemenea, există și cazări care încep de la 34 de lei pe noapte de persoană, însă nu include mic dejun, iar tariful e valabil doar dacă stați cel puțin cinci nopți.

Citește și Toți creștinii ortodocși trebuie să știe asta! Ce frunze trebuie să ai în casă de Rusalii

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârşitul lunii mai, dar turiştii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program.

Le recomandăm turiştilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări, pentru că locurile sunt limitate şi se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar şi prin intermediul agenţiilor de turism. La fel ca la ediţiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR, potrivit Observatornews.

Ce prețuri sunt pentru o noapte de cazare pe litoral în minivacanța de Rusalii

Românii dornici să fie la mare de Rusalii ar trebui să scoată din buzunar cu circa 16% mai mulți bani, față de anul trecut fiind prețuri mai ridicate. Tariful mediu pentru o noapte de cazare pornește de 296 de lei pentru o cameră dublă. Familiile cu doi adulți și doi copii ar trebui să cheltuie pe cazare pentru două nopți 1.000 de lei.

Citește și Rusalii 2022. Ritualul celor şapte rugăciuni rostite timp de şapte zile le este de mare ajutor celor care vor să-şi găsească sufletul-pereche sau au probleme în cuplu