Cât costă o nuntă în 2023, după valul puternic de scumpiri. Nu doar mirii vor resimți prețurile, ci și invitații

Cuplurile care se pregătesc de nuntă anul acesta au avut un șoc când au constatat cât de mult au crescut prețurile pentru un astfel de eveniment.

09 apr. 2023, 10:30
Cât costă o nuntă în 2023, după valul puternic de scumpiri. Nu doar mirii vor resimți prețurile, ci și invitații
Cât costă o nuntă în 2023

Cât costă o nuntă în 2023. Postul Paștelui se apropie de final, iar sezonul nunților e gata să înceapă. Cuplurile care au început să facă pregătirile pe ultima sută de metri au realizat că vor cheltui mai mult decât se așteptau.

Rochiile de mireasă, invitațiile, florile și serviciile s-au scumpit extrem de mult, și se preconizează că majorarea prețurilor nu s-a oprit încă. Rochia perfectă e tot mai greu de găsit, iar modelele cele mai râvnite s-au scumpit considerabil.

„Cum am văzut-o pe asta mi s-a pus pata. Cred că la ea o să și rămân. Prețul întreg va fi 7.500 de lei am înțeles”, a declarat o viitoare mireasă, potrivit stirileprotv.ro.

Dantela este materialul care s-a scumpit cel mai mult. Furnizorii cer acum și cu 140 de lei mai mult.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan nu mai fac nuntă. Au luat decizia cu doar câteva luni înainte de marele eveniment

„Rochiile s-au scumpit, în jur de 30 la sută, încercăm cât de cât să menținem un echilibru”, spune Florin Mihai, managerul unei firme cu rochii de mireasă.

Cu scopul de a-i atrage pe cliențio, comercianții vin cu tot felul de oferte.

„Consiliere, ajustări, modificări, le oferim gratuit. Și mai oferim și bonusuri, o cămașă gratuită sau o cravată, la alegerea clientului”, spune Adrian Pancea, administrator firmă costume de bărbați.

Invitațiile de nuntă care spun povestea mirilor sunt acum la modă, iar prețul lor este pe măsură. Îndrăgostiților li se recomandă să cumpere rapid verighetele, pentru că și prețul unui gram de aur crește aproape săptămânal.

Citește și: Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon maxim pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă! Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie

„M-am gândit că maxim trei mii, trei mii cinci sute, nu mai mult”, spune un viitor mire.

„Acum bursa un pic a crecut. E 300 de lei gramul, de la 280”, a declarat bijutierul Vandana Mâțu.

Și florile, aduse special tocmai din Olanda, ajung la prețuri inimaginabile.

„Dacă acum doi, trei ani luam clasicul trandafir cu doi, trei lei, acum îl luăm și de trei, patru ori mai scump ”, spune administratorul unei florării.

Când vine vorba de restaurante și cofetării, situația este aceeași.

„13 mii de euro cu tot cu meniuri, mă refer, sala de evenimente. 20 de mii, 25 de mii de euro, o sumă foarte mare, dar… facem și pasul ăsta”, a răspuns un viitor mire, întrebat cât este dispus să plătească pentru nuntă.

Chiar și pentru muzica din noaptea nunții mirii trebuie să scoată mai mult din portofel.

„Anul trecut, pentru un astfel de show pentru toată noaptea, mirii  trebuiau să plătească 1.800 de euro, însă anul acesta s-a scumpit la 2.500”, spune un DJ.