Cât costă o şedinţă de tragere cu arme de foc în poligon. Din cauza războiului, tot mai mulţi români vor să înveţe să se apere

Cât costă o şedinţă de tragere cu arme de foc în poligon. Din cauza războiului, tot mai mulţi români vor să înveţe să se apere, deja au început să se formeze cozi la centrele specializate. În ultima perioadă, numărul clienților a crescut cu 50%.

14 mart. 2022, 10:16
Cât costă o şedinţă de tragere cu arme de foc în poligon. Din cauza războiului, tot mai mulţi români vor să înveţe să se apere
Cât costă o şedinţă de tragere cu arme de foc în poligon

Cât costă o şedinţă de tragere cu arme de foc în poligon. Valentina a împlinit recent 19 ani și a fost pentru prima dată într-un poligon. Tânăra spune că vrea să învețe să tragă cu arma în caz că va fi nevoie să se apere.

Citeşte şi: Dorian Popa, gata să lupte în război pentru România! „De ce să mor pe alt pământ?”

Cât costă o şedinţă de tragere cu arme de foc în poligon

Mi-a fost puțin frică, trebuie să recunosc, dar a fost destul de tare. Mi-ar plăcea doar să știu să mă apăr în caz de vreo situație periculoasă, în caz că ar fi nevoie să trag.”, a mărturisit Valentina, potrivit Realitatea.

Numărul clienților la poligoanele de tragere din Capitală sau din jurul acesteia a crescut de când a început războiul din Ucraina. Înainte de invazie în aceste locuri veneau în jur de 20-30 de persoane, însă, în acest moment numărul acestora s-a dublat, spun instructorii.

În jur de 50% vin mai mulți trăgători în poligon, față de acum 2-3 luni și tendința este de creștere. Este posibil ca și conflictul de peste graniță să fi contribuit la creșterea numărului de trăgători. Unii vor să își mai aducă aminte de armată, alții se antrenează, care vor să știe într-adevăr să mânuiască o armă. Predomină bărbații, dar în ultima vreme au început să vină și destule femei.„, a spus unul dintre instructori, potrivit aceleiaşi surse.

Prețul unei ședințe variază între 60 și 250 de lei, în funcție de timpul pe care fiecare cursant vrea să îl petreacă în poligon și de cât de multe trageri vrea să facă.