Cât costă un bidon de lichid de parbriz de iarnă în supermarketurile din România. Prețurile nu sunt deloc mici

Sezonul rece a sosit, iar șoferii au nevoie acum de lichid de parbriz de iarnă al cărui preț este mult mai mare decât în anii trecuți.

05 dec. 2022, 13:04
Cât costă un bidon de lichid de parbriz de iarnă în supermarketurile din România. Prețurile nu sunt deloc mici
Prețul unui bidon de lichid de parbriz de iarnă a crescut considerabil

Iarna a venit, iar prețurile consumabilelor i-a luat pe șoferi prin surprindere, acestea fiind mai scumpe, față de anii trecuți. De exemplu, pentru un bidon de lichid de parbriz, românii pot scoate din buzunare până la aproape 50 de lei.

În Carrefour, cea mai ieftină soluție de curățare a parbrizului costă 23,90 de lei, pentru patru litri, iar cele mai scumpe sunt variantele premium de devrigare și spălare care ajung la 45,90 lei, sau chiar 49,90 lei.

Nici cei care vor achiziționa lichid de parbriz pentru anotimpul geros din Cora nu vor scăpa ieftin. Cel mai ieftin bidon are prețul de 22,29 lei, iar cel mai scump este 45,99 lei. Prețul maxim al acestui produs este ceva mai mic în Auchan, dar nu departe de primele două exemple. Cea mai convenabilă variantă vine la prețul de 23,80 de lei aici, iar cea mai scumpă costă 31,90 lei.

Iată cazul unui român care, pentru un bidon de lichid de parbriz de iarnă, marcă proprie Cora, a plătit 37 de lei.

@autopebunePreț lichid parbriz iarna .♬ sunet original – Auto pe bune

Citește și: Greşelile banale pe care le fac şoferii pe timp de iarnă. Atenţie la frâna de mână, lichidul de parbriz şi dezaburire! VIDEO

Este important ca odată cu scăderea temperaturilor, soluția de spălare de vară a parbrizului va îngheța, de aceea este important să goliți vasul și să înlocuiți cu lichid adecvat anotimpului.

Cum pregătiți mașina pentru sezonul rece

Verificați ștergătoarele de parbriz

Vizibilitatea la volan este unul dintre cei mai importanți factori în timpul conducerii, de aceea ștergătoarele mașinii trebuie să fie în stare bună, pentru a putea îndepărta zăpada de pe parbriz. În funcție de calitatea acestora, se pot uza chiar și după un an, fapt ce le va face să nu mai fie la fel de utile în îndepărtarea murdăria de pe parbriz, ba chiar l-ar putea zgâria.

Citește și: Codul rutier 2022. Șoferii pot fi amendați chiar dacă au montate anvelopele de iarnă pe mașină

Verificați bateria mașinii

Bateria are o durată medie de viață de 3 până la 4 ani, în funcție de mai mulți factori. Este bine ca înainte de începerea iernii să verificați starea acesteia, pentri a nu vă trezi cu ea descărcată. Majoritatea au un indicator luminos care arată în ce stare de funcționare se află.

Tot ce trebuie să faceți esre să porniți contactul mașinii și să vă uitați la acest indicator. Dacă tensiunea bateriei este scazută, culoarea lui va fi roșie, iar dacă starea baterie este una bună, indicatorul va fi verde. Dacă indicatorul este negru, înseamnă că bateria este descărcată și nu va mai putea fi folosită.