Cât costă un pepene verde, în ianuarie 2023, într-un supermarket Carrefour din București

Cât costă un pepene verde, iarna, într-un supermarket Carrefour din București. Clientului nu i-a venit să creadă când a văzut prețul.

11 ian. 2023, 22:29
Cât costă un pepene verde, în ianuarie 2023, într-un supermarket Carrefour din București
Cât costă un pepene verde în ianuarie

Cât costă un pepene verde în ianuarie 2023. Fiind unul dintre fructele preferate ale românilor, vara se vând cantități enorme, indiferent că sunt aduși din alte țări sau sunt producție autohtonă.

Un bucureștean a decis să cumpere un pepene verdeîn mijlocul iernii și și-a asumat din start că prețul va fi mult mai mare decât cel perceput pe kilogram în timpul verii. Însă, tariful afișat la cântar la șocat pe român. Pepenii aflați acum în comerț sunt aduși din țări exotice.

Cât costă un pepene verde acum

La Carrefour, pepenii sunt aduși din Brazilia. Un kilogram costă 9,99 lei, iar un pepene mediu, de aproximativ șase kilograme costă 63,46 lei, potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorilor.

Citește și: Unde este mai ieftină pulpa de porc. Câţi lei costă kilogramul în Carrefour, Cora sau Mega Image

Nu doar pepenele verde este extrem de scump în supermarketuri. Salamul de Sibiu, considerat o delicatesă, este mai scump decât alte preparate de acest fel. Un kilogram de salam de Sibiu variază între 89 și 155 de lei. Salamul ambalat de „Drag de România” se vinde cu 8,99 lei/100 grame, iar cel de la Bravito costă 15,50 lei/100  de grame.

Citește și: Așa înşală Lidl clienţii. Un fost angajat dezvăluie secretele popularului lanţ de supermarketuri