Cât de grav ne sunt afectaţi ochii după ore întregi petrecute în faţa calcuratorului sau a televizorului. Ce trebuie să faci

Era tehnologiei ne împinge pe mulți dintre noi să stăm ore în șir la calculator sau la televizor. Ne strică sau nu vederea aceste obiceiuri?

11 feb. 2019, 14:32
Cât de grav ne sunt afectaţi ochii după ore întregi petrecute în faţa calcuratorului sau a televizorului. Ce trebuie să faci

Oftalmologul Monica Pop a demontat la „Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” mici mituri și a spus cu ce greșim când vine vorba de sănătatea noastră oculară, scrie antena3.ro.

Citeşte şi Anunţ important despre pensii. Toţi românii pensionaţi pentru limită de vârstă sunt vizaţi

„E așa un mit neadevărat. Ochii, ca orice element al corpului, trebuie folosiți la maximum. Să lucreze la calculator e indicat, cu condiția să poarte ochelari, dacă îi are. După o oră de folosit calculatorul, să meargă la geam să se uite în depărtare. Nu este nociv calculatorul ca și recomadare oftalmologică.Oamenii care văd prost, strâng din ochi, dar în realitate au nevoie de ochelari. Un ochi care e roșu sau care ustură nu e sănătos. Știi că ochelarii sunt buni atunci când persoana are un confort vizual perfect. Eu sfătuiesc pe toată lumea ca atunci când citește să aibă o lumină vizuală bună, iar la pacienții cu un anumit tip de glaucom trebuie să doarmă și noaptea cu lumina deschisă”, a explicat medicul Monica Pop.