Cât de important este somnul pentru sănătate. Dr. Beatrice Mahler: „A fost puternic afectat în timpul pandemiei”

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, a explicat că este esenţial să avem un somn nu doar calitativ, ci şi cantitativ, mai ales în condiţiile în care modul în care ne odihnim a fost afectat în timpul pandemiei COVID-19.

19 mart. 2022, 09:02
Cât de important este somnul pentru sănătate. Dr. Beatrice Mahler: „A fost puternic afectat în timpul pandemiei”

Dr. Mahler a vorbit despre cât de important este somnul pentru sănătate, acesta fiind una dintre nevoile de bază.

„Somnul face parte din una din cele patru nevoi de bază al fiecărui organism, alături de hrană, aer şi apă. Somnul este esenţial să fie liniştit.

Este esenţial să avem un somn nu doar calitativ, ci şi cantitativ. (…) Recomandarea pentru persoanele adulte este mai mare de 7 ore de somn pentru a avea o activitate eficientă pe parcursul zilei, pentru ca organismul să funcţioneze în parametrii de echilibru, dar acest lucru a fost puternic afectat în timpul pandemiei, pentru că pacienţii cu COVID au avut tulburări de somn importante induse atât de frica de boală, de insuficienţa respiratorie care a apărut”, a spus Mahler în cadrul conferinţei „Calitatea somnului şi impactul asupra sănătăţii. Impactul tehnologiei asupra somnului”.

Citeşte şi: ROMÂNII AU TALENT 18 martie 2022. Adolescenta de 18 ani care i-a cucerit pe juraţi cu vocea ei

Cât de important este somnul pentru sănătate. Ce trebuie evitat pentru a ne putea odihni

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a declarat că pandemia şi contextul social actual impun o reevaluare a modului în care pneumologul va interveni în diagnosticul tulburărilor de somn.

„Suntem într-un moment în care într-adevăr momentul pandemiei şi momentul social contextul social în care ne aflăm, inclusiv războiul şi presiunea în faţa căreia suntem supuşi zi de zi, impune o reevaluare a modului în care pneumologul va interveni în diagnosticul tulburărilor de somn.

Pandemia şi-a pus amprenta asupra modului în care a fost afectată viaţa noastră
Sunt convinsă că sunt multe lucruri de făcut, pentru că aşa cum au trecut ultimii doi ani, în care s-au întâmplat şi lucruri bune datorită tehnologiei, am învăţat să comunicăm altfel, am învăţat că este nevoie şi de o astfel de comunicare şi relaţionare, totuşi pandemia şi-a pus amprenta asupra modului în care a fost afectată viaţa noastră”,a explicat medicul, potrivit Agerpres.

Beatrice Mahler a mai subliniat că persoanele care au probleme cu somnul trebuie să evite stimulentele și să aleagă aceeași oră la care merg la culcare.

„Să avem un comportament care să devină ca o regulă de viaţă atunci când vrem să avem o noapte liniştită. Este recomandat ca persoanele care au probleme de latenţă a somnului – adorm mai greu sau se trezesc noaptea de mai multe ori sau se simt obosite a doua zi chiar dacă aparent au dormit un număr important de ore – să îşi evalueze modul în care îşi petrec după amiaza.

A fi evitat consumul de stimulante (cofeină, substanţe energizante), să alegem aceeaşi oră în care ne ducem la culcare, nu este important să fie o anumită oră, este important să fie în corelaţie cu bioritmul şi nevoile pe care le avem fiecare din noi. Ea nu trebuie să varieze cu mai mult de o oră”, a mai explicat medicul.

În plus, medicul spune că este important să evităm activitățile fizice înainte de culcare și să ne asigurăm că avem o ambianță plăcută în camera în care dormim.

Citeşte şi: Alimentul suprem în Postul Paştelui. Doctorul Mencinicopschi a dezvăluit secretul: E un produs foarte valoros!