Cât de importantă este vârsta femeii în fertilizarea in vitro

Află cum este influenţată fertilizarea in vitro de vârstă şi cum se procedează în cazul unei sarcini amânate.

30 oct. 2014, 07:56
Cât de importantă este vârsta femeii în fertilizarea in vitro

Ai refuzat să accepţi diagnosticul dur de infertilitate şi ai tot sperat să se întâmple o minune. Dar timpul nu aşteaptă, anii au trecut şi, la un moment dat, ai simţit că nu mai poţi amâna, că doreşti mai mult decât oricând să-ţi ţii bebeluşul în braţe. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate, îţi explică ce lucruri trebuie luate în calcul în cazul unei fertilizări in vitro la o vârstă considerată avansată din punctul de vedere al unei sarcini.

Când trebuie să te gândeşti la fertilizarea in vitro

Operaţiunea de fertilizare in vitro (FIV) se face atunci când cuplul constată că are nevoie de acest lucru. „De regulă, asta ar fi bine să se întâmple după un an de încercări în cazul în care femeia are până în 35 de ani sau 6 luni, atunci când este vorba despre o femeie de peste 35 de ani. Drept urmare, se poate spune mai degrabă că există un moment în care se creează şi conştientizează o nevoie. (În anumite ţări, există reglementări juridice în privinţa vârstei până la care se poate face FIV, în altele nu.

Fertilizarea in vitro cu ovocite donate

În Grecia, de exemplu, procedura de fertilizare în vitro se poate realiza până la 50 de ani”, explică Andreas Vythoulkas.

Citeste mai multe despre varsta femeii si fertilizarea in vitro pe mami.ro.