Cât de inteligent este câinele tău? Jocurile care îi testează inteligenţa şi tipul de personalitate VIDEO

Dacă vreţi să aflaţi cât de inteligent este câinele vostru şi ce tip de personalitate are, acum puteţi să îl testaţi cu ajutorul unor jocuri, inventate de website-ul Dognition, din SUA.

01 oct. 2013, 16:24
Cât de inteligent este câinele tău? Jocurile care îi testează inteligenţa şi tipul de personalitate VIDEO

Dognition foloseşte chestionare şi jocuri pentru a-i ajuta pe stăpânii de câini să afle cât de empatic este câinele lor, cât de uşor poate rezolva diverse probleme, dacă alege să vă ignore sau pur şi simplu nu înţelege ce vreţi, şi multe alte lucruri.

Căţeii voştri vor fi încadraţi apoi într-un tip de personalitate cu anumite trăsături de caracter, pe care le veţi putea compara cu alţi căţei din aceeaşi rasă sau de aceeaşi vârstă şi mărime.

Veţi începe prin a completa un chestionar despre personalitatea câinelui, inclusiv dacă se comportă frumos, dacă ascultă instrucţiunile sau cum se comportă când este singur acasă. Pe baza rezultatelor chestionarului, veţi primi o serie de jocuri ştiinţifice, create pentru a stabili nivelul de empatie, comunicarea, memoria, inteligenţa şi abilităţile de raţionare.

Printre acestea se află şi un joc „de-a căscatul”, pentru a testa dacă un câine cască împreună cu stăpânul său, fiind, prin urmare, empatic. Alt joc include „arătatul cu degetul”, în care stăpânul arată cu degetul spre o recompensă, iar câinele se îndreaptă către ea.

Rezultatele obţinute în urma jocurilor vor fi trecute într-o bază de date pe site-ul Dognition, care va crea un raport personalizat care vă va explica cum gândeşte câinele vostru.

Tipurile de personalitate pentru căţei sunt: Einstein, Expert, Sociabil, Visător, Şarmant, Renascentist, Proto-câine, Maverick şi As.

De exemplu, câinele Renascentist este un animal care „se pricepe puţin la toate”, iar Sociabilul adoră să iasă în public şi este uşor excitabil.