Cât de mare trebuie să fie bagajul de mână la Wizz Air și ce nu au voie pasagerii să introducă în el

În cazul în care te-ai gândit să mergi în curând într-o vacanță, trebuie să știi și ce reguli impun la bagaje companiile aeriene! Wizz Air, una dintre cel mai des utilizate companii aeriene, are anumite limite la bagaje.

28 feb. 2024, 16:54
Cât de mare trebuie să fie bagajul de mână la Wizz Air și ce nu au voie pasagerii să introducă în el

Dacă ți-ai planificat o călătorie în străinătate cu avionul, ori ai de gând să faci asta, trebuie să știi și ce reguli se impun la bagaje, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Dacă nu respecți noile reguli, vei avea probleme la controlul de securitate și cel mai probabil va trebui să plătești o taxă mai mare.

Fiecare companie de zbor are propriile reguli în ceea ce privește greutatea bagajului de mână și dimensiunile acceptate pentru acesta.

Citește și Anunț de ultimă oră pentru români! TAROM și Wizz Air anulează mai multe curse aeriene din țară și din străinătate

Limitele la bagaje Wizz Air

Majoritatea companiilor de zbor low-cost permit călătorilor ca bagajul de mână să aibă o greutate maximă de 10 kg și dimensiuni standard de 55 x 40 x 20 cm.

Dacă vrei să călătoriți cu Wizz Air, trebuie să știți că există anumite limite la dimensiuni bagaj de mână Wizz Air 2024.

Așadar, bagajul de mână la Wizz Air trebuie să aibă maximum 10 kg, iar dimensiunea acceptată este 40 × 30 × 20 cm.

De reținut că bagajul de mână trebuie să încapă sub scaunul din fața ta. Politica standard Wizz Air permite un singur bagaj de mână de persoană.

În ceea ce privește trollerele care se permit la bordul navei, acestea trebuie să aibă maximum 10 kg și să aibă următoarea dimensiune de 55 x 40 x 23 cm, în timp ce la bagajele de cală sunt permise maximum 10 kg, 20 de kg, 26 de kg sau 32 de kg.

Ce bagaje de mână sunt permise la Wizz Air. Dimensiuni

Românii care aleg să călătorească cu Wizz Air au dreptul să aducă la bordul aeronavei un bagaj de mână gratuit, cu dimensiunea maximă de 40 × 30 × 20 cm.

Spre exemplu, bagaj de mână Wizz înseamnă o geantă pentru laptop, un rucsac mic sau o poșetă, care vor fi așezate sub scaunul din față.

Dimensiunile maxime acceptate pentru bagajul de mână la Wizz Air în 2024 este: 40 x 30 x 20 centimetri. Doar bagajul de mână este gratuit, iar greutatea lui cuprinde atât ce aveți în interiorul lui.

În bagajul de mână ai voie să transporți orice, cu mențiunea să nu fie obiecte care să pună în pericol viața altor pasageri din avion.

Nu ai voie să ai în bagajul de mână cuțite, briceag, cabluri, ciocane, foarfece, andrele, aparate de ras și lame, cătușe, funii, artificii, dinamită, spray cu gaz comprimat etc.

De asemenea, și lichidele din bagajul de mână nu trebuie să fie puse în recipiente mai mari de 100 ml. Ele trebuie să fie ambalate într-o pungă transparentă din plastic, de maximum 1 l.

Dacă depășești 100 de ml, recipientele vor putea să fie transportate în bagajul de cală. Dacă nu aveți unul, acestea vor fi aruncate înainte de controlul de securitate.

În ceea ce privește bagajul de cală, acesta va fi transportat numai în cala avionului. Călătorii trebuie să știe că bagajul de cală se lasă la aeroport după ce fac check-in-ul, iar mai apoi ajunge în mâinile angajaților aeroportului.

Specialiștii recomandă să nu pui în bagajul de cală lucruri valoroase sau obiecte fragile. De cele mai multe ori, bagajele de cală nu sunt manevrate cu atenție.

Înainte de a călători cu Wizz Air, trebuie să știți că bagajul de cală trebuie să se încadreze în limitele maxime de dimensiune de 149 X 119 X 171 centimetri.

Compania aeriană prevede doar două dimensiuni maxime de greutate pentru bagajul de cală.

Citește și Zboruri cu escală Wizz Air: Ghidul complet pentru a naviga inteligent în labirintul opțiunilor

Bagajul care merge la cala avionului poate avea greutatea maximă de 20 kilograme sau 32 kilograme. În cazul în care greutatea bagajului de cală este mai mare, călătorilor li se va percepe o taxă suplimentară pentru greutate pe kilogram suplimentar înainte de a se îmbarca, potrivit WizzAir.ro.