Cât de mult poţi să-ţi accelerezi metabolismul pentru a slăbi

Bea ceai verde, fa sport, mananca picant - iata doar cateva sfaturi eficiente pentru accelerarea metabolismului si, implicit, a arderilor caloriilor pentru a slabi. Dar cat de mult poti sa-ti accelerezi metabolismul de fapt?

27 apr. 2015, 05:44
Cât de mult poţi să-ţi accelerezi metabolismul pentru a slăbi

Ritmul metabolismului la un om este conditionat, in primul rand, de doi factori: mostenirea genetica si greutatea corporala, explica medicul Tim Church, profesor de medicina preventiva la Centrul de Cercetare Biomedicala Pennington din cadrul Universitatii de stat din Louisiana, SUA. Daca mama si tatal unei persoane au avut metabolisme lente, cel mai probabil si copilul va avea tot un metabolism lent, fiind predispus la ingrasare. Din perspectiva mostenirii genetice, nu poti face mare lucru!

Pe de alta parte, in ceea ce priveste greutatea corporala, situatia este complet diferita. „Cu cat o persoana are o greutate corporala mai mare, cu atat arde mai multe calorii”, explica profesorul Tim Church. Acesta este, spre exemplu, unul dintre motivele pentru care barbatii slabesc mai usor decat femeile: nu doar ca au o masa musculara mai mare, dar sunt si mai grei, motiv pentru care ard mai rapid caloriile decat reprezentantele sexului frumos.

La polul opus se afla persoane de „mici dimensiuni”, atat ca greutate, cat si ca inaltime. Cu cat este mai mic, cu atat metabolismul este mai lent. Pana una alta, o persoana mica, la fel ca o masina mica, necesita mai putin „combustibil” pentru a functiona decat o persoana mare, respectiv o masina mare.

Din pacate, aceste fapte ale organismului uman sunt destul de dezavantajoase pentru femei, care din constructia lor sunt mai mici ca inaltime decat barbatii si au si o masa musculara mai redusa, daca nu fac sport in mod sustinut.

Totusi, si pentru ele exista mijloace de crestere a ratei metabolice pentru arderi mai eficiente.

Citeste continuarea pe Lyla.ro


loading...