Cât de mult s-a SCHIMBAT lumea de la alegerea fostului Papă. Vezi imaginea care a FRAPAT internauţii

Au trecut doar opt ani de la alegerea fostului Papă. Cu toate acestea, din 2005 până în prezent lumea s-a schimbat. Una dintre cele mai reprezentative imagini este cea care arată publicul prezent la desemnarea actualului Papă, Francisc. Fiecare om prezent avea un telefon sau o tabletă îndreptată spre Suveranul Pontif.

15 mart. 2013, 08:57

Telefoanele mobile au împânzit piaţa Sfântul Petu din Vatican, în încercarea celor prezenţi de captura acest moment istoric. Piaţa telefoanelor mobile s-a dezvoltat atât de mult, încât fiecare om prezent deţinea un smartphone dotat cu o cameră foto.

Citeşte şi Două militante Femen au protestat topless în piaţa Sfântul Petru în timpul Conclavului

Cu toate că acest lucru pare normal în prezent, o comparaţie cu o fotografie din 2005, din timpul alegerii Papei Benedict al XVI-lea, arată un lucru şocant. În timp ce atunci era doar un singur telefon mobil vizibil în fotografie, în prezent se pot observa sute sau chiar mii de telefoane aprinse, potrivit NY Daily News.

Citeşte şi Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc. Primul mesaj pe Twitter

Citeşte şi Papa Francisc, microbist şi mare iubitor de tango

Telefonul din fotografia capturată în 2005 este considerat în acest timp un „dinozaur”, în comparaţie cu iPhone-urile şi alte telefoane inteligente prezente momentan pe piaţă.  Se pare că tehnologia actuală oferă o nouă formă lumii, după ce s-a descoperit că există peste 6.9 miliarde de dispozitive mobile, aproape unul pentru fiecare locuitor al planetei. Prin comparaţie, numărul lor a crescut de peste trei ori în doar opt ani. În 2005 existau doar 2 miliarde de unităţi. Doar în America, numărul mobilelor a crescut de la 34 de milione la 203 milioane în doar zece ani, potrivit mai multor sondaje.

Citeşte şi Ce glume a făcut Papa Francisc la cina cu cardinalii, după ce a fost ales