Cât de mult va ajuta PSD atragerea lui Victor Ponta în tabăra lui Marcel Ciolacu. Verdictul analistului politic: „A jucat-o bine!”

Atragerea lui Victor Ponta în cancelaria premierului reprezintă o lovitură foarte puternică pentru PSD, respectiv pentru Marcel Ciolacu, avertizează analiștii politici. 

21 aug. 2023, 08:45
Cât de mult va ajuta PSD atragerea lui Victor Ponta în tabăra lui Marcel Ciolacu. Verdictul analistului politic: „A jucat-o bine!”
Sursa foto: Inquam Photo

Victor Ponta, fost prim-ministru al României, a fost numit săptămâna trecută consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, pe probleme economice internaționale.

Analistul politic Cristian Hrițuc susține că atragerea lui Ponta la Guvern reprezintă o mișcare foarte abilă a PSD-iștilor, în contextul pre-electoral.

„Ciolacu a jucat-o bine, aducându-l pe Ponta în rândul echipei sale, indiferent de glumițele care sunt acum pe net.

În primul rând a lipsit AUR de un asset important. Dacă Victor Ponta mergea la AUR, aducea un plus valoare pe partea de expertiză, adică umplea un gol pe care îl are partidul lui Simion.

În al doilea rând, Ponta și Pro România lăsați în opoziție puteau fi 2% în minus la PSD. Când ești în situația PSD de acum contează și 0.5 procente. Strângi rândurile.

Nu în ultimul rând, Ponta poate fi un vârf împins împotriva PNL. Are verbul la el, face știri, iar când ‘dă’ în adversar, o face bine. Parcă văd că Ciolacu va fi ăla împăciuitorul și Ponta va critica PNL atunci când social democrații vor dori să obțină ceva. Un joc polițistul bun, polițistul rău. Dar na, așa e în tenis, mă rog în politică.

Dacă te uiți la politicienii de acum, din prima linie, o să observi că majoritatea sunt ‘șablonați’, vorbesc ca să nu ‘spună’ nimic. Ponta e exact pe dos, adică e ‘viu’, e capabil să dea o știre.

Așa că, totul va fi mai dinamic”, susține Cristian Hrituc pe pagina personală de Facebook.

De asemenea, și Bogdan Chirieac a declarat că atragerea lui Ponta în tabăra PSD e o mișcare inspirată.

Victor Ponta, reacție în premieră la România TV

Victor Ponta a explicat pentru România TV ce presupune colaborarea cu Marcel Ciolacu.

„Este o decizie a premierului Ciolacu, cu care am vorbit de mai multe ori în ultima vreme (…)

E un domeniu al relațiilor economice internaționale în care am încrcat să performez cât am putut, cât am fost prim-ministru. Am învățat mai multe din zona privată în ultimii ani. Aș fi vrut să fi avut această experiență din zona privată de mai demult.

Am discutat cu domnul Ciolacu strict pe aceste teme. M-a provocat, că e mai ușor să ai opinii de pe margine.

Îl voi consilia pe premier pe zona relațiilor economice internaționale. Îmi doresc și cred că ar fi bine pentru România să avem relații economice cu cât mai multe țări. Nimic altceva pe zona economică nu am discutat. Eu voi fi consilier al primului-ministru”, a comentat Victor Ponta, la România TV.