Cât de periculoasă este apa caldă cu lămâie. Ce spune un medic specialist din Marea Britanie

Gwenyth Paltrow, Jennifer Aniston, Claudia Schiffer sunt doar câteva dintre vedetele care au promovat apa caldă cu lămâie, susţinând că această băutură le ajută să arate mult mai bine. Puţini sunt cei care ştiu însă, că există şi un efect advers. Un medic specialist din Marea Britanie spune că aciditatea lămâii îngălbeneşte dinţii şi erodează smalţul.

25 aug. 2015, 10:54
Cât de periculoasă este apa caldă cu lămâie. Ce spune un medic specialist din Marea Britanie

Deşi apa cu lămâie curăţă sistemul digestiv de orice toxine, alcalinizează corpul, stimulează digestia, întăreşte imunitatea şi te ajută să slăbeşti, medicul specialist Nigel Carter susţine că aciditatea lămâii îngălbeneşte dinţii şi erodează smalţul.

Efectul devine şi mai periculos dacă apa este caldă.  “Temperatura apei poate sa accentueze acest efect deoarece eroziunea este mai severa la temperaturi mai mari”, spune Dr. Nigel Carter, executiv sef la Fundatia Britanica de sanatate dentara, conform dailymail.com

Dr Nigel vine cu o soluţie salvatoare pentru a evita efectul advers al băuturii: să bei apa cu lămâie cu un pai pentru că astfel, nu va intra în contact cu dinţii. 

Citeşte şi Reţete de slăbit cu ghimbir şi lămâie. Iată cât de uşor poţi slăbi în mod natural