Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

Minivacanța de 1 Mai este una dintre favoritele românilor. Cu această ocazie se dă startul sezonului estival, iar evenimentele organizate pe plajele și în cluburile din România atrag zeci de mii de participanți. În acest an sunt așteptate peste 75.000 de persoane, iar cele mai populare stațiuni sunt Costinești și Mamaia.

24 apr. 2023, 21:42
Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

Minivacanța de 1 Mai este la o aruncătură de băț, iar hotelurile de pe litoral sunt gata să primească zeci de mii de turiști. Peste 75.000 de persoane sunt așteptate în stațiunile din România, iar conform secretarului general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin, cei mai mulți dintre turiști sunt așteptați la Costinești și Mamaia, unde au fost organizate mai multe evenimente.

Citește și: Prognoza meteo de 1 mai. Meteorologii strică cheful de grătare al românilor

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekend-ul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia”, a spus Corina Martin, citată de Agerpres.

Evenimentul care va avea loc în Costinești, festivalul „Beach, Please” va atrage aproximativ 50.000 de participanți, după cu estimează organizator. În acest fel, Costineștiul este stațiunea care urmează să găzduiască cei mai mulți turiști în acest final de săptămână.

Ilie Marinel, vicepreşedintele Organizaţiei Patronale Costineşti, a declarat că la festivalul „Beach, Please”, care se află la a doua ediție, vor evalua o sută de artiști, iar programul spectacolelor se va întinde pe parcursul a 13 ore, zilnic.

„Surpriza anului trecut – «Beach, Please», în weekendul de 1 Mai, revine într-un format grandios în acest an”, a afirmat el.

Bineînțeles că și în stațiunea Mamaia sunt organizate evenimente cu fast care vor atrage zeci de mii de turiști. Se estimează că aproximativ 20.000 de persoane vor petrece pe plajele și în cluburile uneia dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc.

„Ediţia cu nr. 30 SUNWAVES continuă să atragă un număr foarte mare de vizitatori străini şi români – sunt vândute peste 10.000 de bilete către turişti ce vin din Europa de Vest, pe primele locuri fiind Marea Britanie, Germania şi Italia, dar si turiştii români, desigur. GRILL FEST, cea mai nouă experienţă de barbecue şi muzică din România, dar şi FESTIVAL du BONHEUR oferă o reţetă de mare succes – gastronomie savuroasă, spectacole culinare şi muzică, cu artişti de renume, anunţaţi deja, pe plajele din Constanţa şi Mamaia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de patronate.

Vama Veche este una dintre stațiunile preferate ale românilor, în special a tinerilor, așa că nu ar fi putut să lipsească din topul stațiunilor care vor primi cei mai mulți turiști cu ocazia vacanței de „ Mai. Chiar și stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud sunt pregătite să  primească un număr foarte mare de turiști, cu toate că acestea sunt, în general, preferate de familii.

Cât te costă să petreci 1 Mai la mare

Hotelierii profită de dorința oamenilor de a petrece câteva zile departe de viața cotidiană, așa că prețurile sunt pe măsură. De exemplu, în Costinești, pentru un pachet de două nopți la o unitate de cazare de trei stele, prețurile pornesc de la 350 de lei/persoană. Dacă vrei să petreci timpul la un hotel de 4 stele, atunci trebuie să scoți din buzunar aproximativ 520 de lei/persoană.

Tot pentru un pachet de două nopţi, la Venus – 180 lei/persoană, până la 900 lei la hoteluri de 4* All Inclusive; la Mamaia – 175 lei/persoană, până la 2.400 lei la hoteluri 5*; la Eforie – 150 lei/persoană, până la 1.300 lei în hoteluri de 4*, cu demipensiune.

Citește și: CFR suplimentează numărul trenurilor spre Litoral în minivacanţa de 1 mai