Cât de repede au construit chinezii un pod. Imaginile au devenit VIRALE

În timp ce la noi proiectele de infrastructură se construiesc dărâmându-se, ca în legenda lui Manole, chinezii construiesc un pod în timpul cât le-ar lua românilor să facă prima plimbare în studiul de fezabilitate. În China, 42 de ore de obicei sunt petrecute construind mega-proiecte industriale, iar daca unele pot lua mai mult de atât, podurile se pare că nu.

14 dec. 2015, 08:46
Cât de repede au construit chinezii un pod. Imaginile au devenit VIRALE
Un clip video oferit de CCTV America arată pe repede înainte cum reconstrucția unui pod are loc în aproape 43 de ore. E adevărat, nu sunt exact 42 de ore cum am menționat mai sus, dar măcar jumate de oră pentru un sandwich muncitorii chinezi tot și-or fi luat.

Proiectul a fost comandat de guvernul de la Beijing pentru a înlocui vechiul Pod Sanyuan din oraș, iar durata terminării acestui proiect probabil că a bătut mai multe recorduri. Se pare că firma de construcții a terminat de dărâmat vechiul pod într-o zi, iar construcția podului nou a durat 19 ore. Constructorii chinezi au folosit 1.300 de tone de beton pentru a construi noul pod.

Responsabilii proiectului au folosit o metodă numită „metoda de înlocuire integrată”, care a permis constructorilor să deschidă podul pentru trafic imediat după cele 43 de ore de muncă și nu după 2 luni așa cum se procedează în mod normal.