Cât de repede ia foc un club de noapte. Răspunsul este şocant

Incendiul de la clubul de noapte The Station, din 20 februarie 2003, al patrulea din punct de vedere al mortalității în astfel de incendii din SUA, ne arată că nu e nevoie decât de 2 minute pentru ca un club de noapte, cum a fost Colectiv, să ia foc în totalitate.

31 oct. 2015, 13:19

În acel incendiu au murit 100 de oameni. În cel de vineri noaptea, din București, de la Clubul Colectiv, au murit 27 de persoane și sunt 127 de răniți (probabil numărul deceselor va crește). Este o tragedie și lumea ar trebui să fie alături de familiile victimelor, scrie Radu Soviani pe blogul său.

Ancheta va dovedi clar ce s-a întamplat noaptea trecută la Colectiv. Ca și în cazul The Station, incendiul de la Colectiv pare să fi fost generat de efectele pirotehnice.

Citeşte şi CUTREMURĂTOR: „A deschis ochii şi mi-a spus: Am văzut iadul, mamă”

Pentru ca un club să ia foc şi să provoace tragedii nu este nevoie decât de 2 minute, fapt ce demonstrează cât de repede se poate extinde un incendiu, mai ales când incinta localului nu este echipată corespunzător normelor obligatorii de siguranţă în caz de incendiu şi nici nu are destule ieşiri pentru a evacuarea de urgenţă a oamenilor din locul respectiv.

În incendiul de la The Station au murit o sută de persoane, 230 au fost rănite şi 132 de persoane au reușit să scape.

Wikipedia a actualizat deja pagina cu incendiile mortale din cluburile de noapte, incluzând incendiul de vineri noaptea, de la București.