Cât de sănătoasă e, de fapt, combinaţia de roşii cu brânză. Cristian Mărgărit spune de ce trebuie evitată: „E fatală!”

Combinaţia de roşii cu brânză este preferata românilor. Cu toate acestea, nutriţionistul Cristian Mărgărit avertizează că această combinaţie ne poate face mai mult rău decât bine, dacă este consumată în exces.

23 iun. 2022, 13:09
Cât de sănătoasă e, de fapt, combinaţia de roşii cu brânză. Cristian Mărgărit spune de ce trebuie evitată: „E fatală!”

Cât de sănătoasă e, de fapt, combinaţia de roşii cu brânză. Cristian Mărgărit recomandă această combinaţie doar ocazional.

Cât de sănătoasă e combinaţia de roşii cu brânză. Cristian Mărgărit: „Este fatală pentru că multă lume mănâncă prea mult!”

Citeşte şi De ce e sănătos să mănânci zilnic castraveţi. Mihaela Bilic spune de ce este interzis să-i combini cu roşii

Combinţia preferată a românilor poate fi un pericol pentru siluetă, avertizează nutriţionistul Cristian Mărgărit.

„Vorbim despre combinația românească tradițională fatală – roșii cu brânză sau brânză cu roșii. Este fatală pentru că multă lume mănâncă prea mult. Multă lume nu știe că brânza are calciu, într-adevăr, dar e prea mult calciu pentru adulți. E un aliment care vine din lapte, e un aliment pentru creștere, noi nu prea mai avem nevoie să creștem, din contră, încercăm să ne menținem silueta și atunci o cantitate mare de brânză nu ne face bine.

Brânza e bună pentru copii, pentru sportivi, pentru cei care vor să se îngrașe. Laptele este un aliment de creștere natural. Problema este în excesul de calciu din brânză.

Unde credeți că se depune acel exces de calciu? Și pe oase, dar din păcate și pe vasele de sânge, deci sunt probleme foarte mari cu excesele de calciu și atunci încerc să compensez cu verdețurile care au magneziu.”, a explicat Cristian Mărgărit la  Super Neatza cu Răzvan și Dani.

Citeşte şi Ciorbiţă de roşii. Reţeta delicioasă pentru verile caniculare