Cât de sigure sunt radiografiile dentare? Stomatologul Oana Florea destramă mitul

Medicii stomatologi recomandă, aproape de fiecare data înaintea execuţiei unei lucrări dentare, realizarea unor radiografii care să dezvăluie ce se ascunde la rădăcina dinţilor şi nu numai. Multor pacienţi le este însă teamă să se expună atât de des radiaţiilor.

19 iul. 2016, 20:31
Cât de sigure sunt radiografiile dentare? Stomatologul Oana Florea destramă mitul

Medicul stomatolog Oana Florea vine sa explice cum a evoluat tehnologia si cat de sigure sunt radiografiile digitale care se realizeaza de ceva vreme. Conform spuselor specialistului, acestea sunt chiar mai sigure decat radiatiile cu care te confrunti atunci cand zbori mult timp cu avionul.

„Radiografiile dentare joaca un rol foarte important in diagnosticul afectiunilor dentare. Foarte multi pacienti isi fac griji in legatura cu expunerea la radiatiile Röntgen. Radiografiile digitale inlatura aceste temeri, deoarece necesita cu 90% mai putine radiatii fata de metoda conventionala. In acest sens, 12-14 radiografii digitale necesita radiatii cat 2 radiografii conventionale. Daca va aflati intr-un avion deasupra oceanului (10 ore la 10 km altitudine), va expuneti la o cantitate de radiatii egala cu cea necesara efectuarii a 12 radiografii conventionale, sau a 120 de radiografii digitale, acestea fiind efectuate, in mod normal, si sub protectia sortului de plumb”, declara medicul stomatolog Oana Florea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.