Cât durează pasiunea

Se spune că dragostea durează trei ani... Nimic mai fals! Într-un cuplu, dragostea durează atât cât îşi doresc cei doi parteneri. Dar pasiunea, poate ea să dureze o viață?

29 dec. 2017, 09:36
Cât durează pasiunea

Pasiunea joacă un rol extrem de important într-o relaţie amoroasă. Este acea stare afectivă intensă, dublată de o dorinţă înflăcărată, care îţi aprinde simţurile şi care te aduce mai aproape de omul pe care îl iubeşti. La început, focul pasiunii este uşor de întreţinut. Pe măsură ce relaţia avansează, pasiunea se poate domoli sau chiar stinge. Sunt mai rare cazurile când cei doi parteneri reușesc să păstreze, pe termen lung, sentimente reciproce la aceleași cote înalte.
Emoții la cote înalte

Când te îndrăgosteşti, ai impresia că omul de lângă tine e cel mai frumos, mai inteligent şi mai bun de pe pământ şi că nu are niciun defect. Te simţi atât de bine în compania lui, încât pasiunea te învăluie şi te face să-i răspunzi partenerului cu aceleași sentimente exaltate. Însă, după un timp de acomodare, a-l vedea cu aceeaşi ochi pe iubitul din tinerețe devine o reală provocare.
Comunicarea este esenţială

Este poate cea mai importantă activitate dintr-un cuplu, căci doar prin intermediul ei îţi poţi înţelege cu adevărat partenerul. Atunci când vă destăinuiţi unul altuia şi fiecare spune ce simte, orice problemă poate fi rezolvată mai uşor. Cu cât veţi comunica mai des, cu atât veţi menţine o legătură mai puternică, care vă va ajuta să menţineţi echilibrul și buna dispoziţie. Dialogul nu trebuie să fie numai despre lucrurile negative, ci şi despre cele pozitive, care sunt observate mai greu. Gesturile frumoase dintre voi şi cuvintele siropoase rostite zilnic ajută la păstrarea armoniei în cuplu şi la sporirea atracţiei fizice.
Mai mult timp împreună

Plictiseala cotidiană poate fi un obstacol major într-o relaţie, asta dacă nu ştii cum să îi faci faţă. Mereu va exista ceva interesant de făcut împreună, mai ales dacă ştii că acel lucru îl poate face pe omul de lângă tine mai fericit! Psihologii susţin că oamenii care fac lucruri noi, împart aceleaşi pasiuni şi stabilesc conexiuni, vor avea întotdeauna o dorinţă mai mare de a se implica şi de a-şi arăta sentimentele reciproc.
Acțiunea combate rutina

Dacă simţi că partenerul tău s-a distanţat de tine, iar relaţia dintre voi a căzut pradă rutinei, e timpul să luaţi măsuri. Poate fi iniţiativa unuia dintre voi sau poate fi o acţiune de comun acord. Luaţi-vă timp liber, doar pentru voi, pe care să-l petreceţi cu plăcere. Pot fi activităţi pe care vă pasionează sau care vă relaxează. Oricât de multe sarcini aţi avea, replica „nu am timp” nu trebuie să existe într-un cuplu fericit.
Energie pentru o viață împlinită

Oamenii care sunt ambiţioşi, care îşi propun obiective şi se implică emoţional în atingerea scopurilor lor vor fi capabili să menţină mai mult timp pasiunea într-un cuplu. Dacă îţi doreşti ca relaţiei tale să nu îi lipsească imboldul, dacă nu vrei să piară licărul din ochii tăi şi ai partenerului, asigură-te că ai această energie emoţională şi în activităţile tale zilnice. În fond, o relaţie plină de satisfacţii este rezultatul unei vieţi împlinite.

8 idei pentru sărbători pasionale