Cât este de complicat să instalaţi Windows 10 de la zero?

Deşi veţi putea face update gratuit la Windows 10 de la Windows 7 sau Windows 8.1, e bine să ştiţi şi ce trebuie să faceţi pentru a instala de la zero noul SO.

04 iun. 2015, 08:50
Cât este de complicat să instalaţi Windows 10 de la zero?

S-a insistat destul de mult în ultimele săptămâni pe abilitatea de a face update gratuit la Windows 10 de la un sistem de operare Microsoft mai vechi cu licenţă. Indiferent dacă folosiţi Windows 7 sau o variantă de Windows 8/8.1 veţi putea face fără nici un fel de evenimente trecerea la noul sistem de operare. Singura restricţie este să vă angajaţi la acest upgrade în primele 12 luni de la lansarea SO-ului. Altfel, veţi fi nevoiţi să achitaţi costul integral al unei noi licenţe. 

În principiu, partea de upgrade nu este foarte complicată. Mulţi s-au întrebat însă ce trebuie să faceţi pentru a instala noul Windows 10 pe curat, de la zero, pe un hard disk formatat. Răspunsul la această întrebare a venit zilele trecute de la Microsoft prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel am aflat că este suficient să treceţi o singură dată prin procedura de update de la un SO vechi la Windows 10, iar licenţa vă rămâne asociată sistemului vostru la nivel hardware. Ca urmare, după ce aţi făcut o dată upgrade, puteţi reinstala fără emoţii acelaşi nou Windows.

Mai multe detalii pe playtech.ro