Valeriu Gheorghiţă: În acest moment, imunizarea populaţiei României a ajuns la 15%

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a anunțat că în acest moment 15% din populația țării noastre este imunizată împotriva COVID.

01 apr. 2021, 23:12
Valeriu Gheorghiţă: În acest moment, imunizarea populaţiei României a ajuns la 15%

Cât la sută din populația României este imunizată. Valeriu Gheorghiță susține că imunizarea populației României a ajuns în acest moment la 15%. Acesta a precizat că de acum înainte la alocarea centrelor de vaccinare se va ține cont și de criteriul adresabilității.

”Suntem pe la 15% în acest moment” , a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi 24. Medicul a precizat că dacă procentul va rămâne la acest nivel, toate eforturile autorităților de până acum sunt pierdute.

Citește și: Adina Alberts şi Radu Ţincu, replici usturătoare pe tema eficienţei Ivermectinei în cazul pacienţilor cu COVID: „Sunteţi dezinformat / Mă bucur că m-aţi luminat”

Cât la sută din populația României este imunizată

”Nu am reuși ca în perioada următoarelor luni să controlăm așa cum trebuie pandemia, am fi cu aceleași restricții. Posibilitatea ca acest virus să capete noi mutații care nu vor mai fi acoperite de vaccinurile care deja au fost administrate, adică să punem cumva în pericol și beneficiul pe care persoanele vaccinate îl au. Dacă apar alte tulpini virale care nu mai sunt acoperite suficient de bine de vaccin am pierdut orice efort pe care l-am făcut până acum. Din păcate virusul ne-a demonstrat până acum că se mișcă mai repede și decât noi și decât restricțiile pe care noi le-am luat. Suntem de multe ori în spatele evoluției acestei pandemii și luăm decizii reactive în loc să luăm decizii proactive” , a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește și: Cât a ajuns să coste acum un test PCR pentru depistarea COVID. Consiliul Concurenţei a făcut publică lista cu preţuri

Vaccinarea antiCOVID a copiilor peste 12 ani va începe la toamnă

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinaţi la toamnă. Valeriu Gheorghiță spune că în trimestrul trei al acestui an, după ce va exista o autorizare oficială, va putea fi imunizată şi această categorie. Valeriu Gheorghiță a mai precizat că speră ca la finalul lunii aprilie România să ajungă la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic.