Cât mai stă Giovani Becali în închisoare, după noua condamnare. Pare incredibil, dar poate fi eliberat în maxim două luni

Florin Surghie, avocatul lui Giovani Becali, Florin Surghie, a explicat pentru ziare.com care vor fi efectele ultimei condamnări din dosarul în care fostul impresar a fost găsit vinovat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu.

24 nov. 2016, 15:39
Cât mai stă Giovani Becali în închisoare, după noua condamnare. Pare incredibil, dar poate fi eliberat în maxim două luni

În cazul unei condamnări definitive, la 21 de zile după ce va ajunge din nou în spatele gratiilor, Giovani Becali va avea din nou dreptul să solicite eliberarea condiţionată, deoarece în calcul se va lua şi pedeapsa executată deja.

Hotărârea de la Curtea de Apel nu este definitivă. Nu se execută, poate fi atacată la ICCJ. Dacă va rămâne definitivă hotărârea aşa cum este, evident că se va duce la încarcerare. Numai că, în raport cu nouă pedeapsa de 7 ani şi 4 luni, a executat efectiv o treime. Adică pedeapsa executată se deduce, iar el a făcut 2 ani şi 6 luni. El a executat astfel mai mult de o treime şi o să fie liberat condiţionat. Va sta doar 21 de zile şi apoi va intra la comisia de liberare condiţionată„, a spus Florin Surghie pentru ziare.com.

Citeşte şi Dosarul „Mită pentru judecătoare”: Ioan Becali – 7 ani şi 4 luni de ÎNCHISOARE, Geanina Terceanu – 5 ani şi 6 luni

Practic, Giovani Becali ar putea executa puţin peste o lună de închisoare după această nouă condamnare, dacă cererea de eliberare condiţionată va fi aprobată.

Totodată, avocatul lui Giovani Becali a negat că fostul impresar s-ar află momentan în Germania, la Frankfurt, aşa cum s-a vehiculat în presă. „Este o minciună sfruntată. Am vorbit cu Ioan Becali acum 10 minute, este acasă şi nu are niciun fel de problema. Este acasă, cum să fie în Germania? De ce să vină la încarcerare, de unde această prostie?„, a comentat Surghie.