Cât merge darul de botez în 2024. Ce sumă trebuie să dai dacă ești naș, rudă sau prieten apropiat

Darul de botez în 2024. Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru un astfel de evenimente. Sumele sunt fabulaose.

25 feb. 2024, 15:00
Cât merge darul de botez în 2024. Ce sumă trebuie să dai dacă ești naș, rudă sau prieten apropiat
Cât merge darul de botez în 2024

Petrecerile de botez sunt evenimentele cele mai organizate de români. Părinții și-au asigurat deja, pentru anul acesta, locațiile pentru petreceri, pregătindu-se să primească oaspeți în număr cât mai mare. După cum spune tradiția, invitații le vor oferii daruri financiare în plicuri pentru nou-născut.

Cât merge darul de botez în 2024

Dacă suntei invitați la un botez, trebuie să pregătiți o sumă măricică pentru a o pune în plic. Dacă sunteți apropiați sau rude, va trebui să scoateți și mai mulți bani din portofel.

Citește și: Doi soți au primit un dar de nuntă extrem de generos. Au câștigat 1 milion de dolari la loto a doua zi după ce s-au căsătorit

Totodată, dacă doriți să vă arătați și mai mult afecțiunea pentru bebeluș, puteți alege să oferiți, pe lângă bani, și un cadou special. Puteți să îi cumpărați micuțului botezat un costum sau un articol vestimentar. Pentru părinți, puteți opta pentru un dar cu un tablou de familie sau o bijuterie cu semnificație.

Înainte de a merge la un botez, este recomandat să vă informați despre locație, fie că este una modestă sau elegantă, și despre invitați, fie că sunt persoane obișnuite sau cu statut social deosebit. Astfel veți putea să stabiliți un buget potrivit.

Bugetul poate fi influențat și de zona geograică. Spre exemplu, în București sau în alte orașe mari precum Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Oradea, Iași sau Sibiu, costurile se estimează că vor fi între 800 și 1.000 de lei de persoană sau de cuplu cu venituri lunare medii sau minime.

Pentru persoanele sau cuplurile cu venituri lunare peste medie, situația este diferită. Aceștia vor aloca sume începând de la 900 de lei în sus.

Citește și: Bani de la stat să cumperi o mașină. Ce trebuie să faci ca să primeşti „dar de nuntă” de la stat

Într-un oraș mai mic, darul de botez pornește de la 500 de lei și ajunge până la 800 de lei de persoană sau de pereche. De asemenea, trebuie să luați în considerare situația financiară sau legătura de rudenie cu bebelușul.

În situația în care nu puteți fi prezent la botez, fie la ceremonie, fie la petrecere, este important să le transmiteți părinților un motiv întemeiat pentru absență. Onestitatea este apreciată în astfel de cazuri. Este esenial să nu lăsați lucrurile nesoluționate, ci să demonstrați că vă pasă. Astfel, veți găsi o modalitate de a oferi darul de botez. Puteți opta la bani în plic sau la un cadou simbolic pentru bebeluși și părinți.