Drapelul României, MODIFICAT. Cât ne costă schimbarea steagului

Costurile de înlocuire a steagurilor vechi cu noul drapel ce va conţine stema României vor fi suportate mai ales de către administraţiile locale. Potrivit unei estimări făcute de România TV, costurile ar putea ajunge la circa 1.000.000 de euro.

05 iun. 2013, 08:22
Drapelul României, MODIFICAT. Cât ne costă schimbarea steagului

Odată cu decizia comisiei de revizuire a Constituţiei de schimbare a actualului drapel, se pune şi problema costurilor. Potrivit legii, instituţiile publice precum primăriile, prefecturile şi şcolile trebuie să arboreze drapelul naţional astfel că va fi nevoie de circa 40.000 de steaguri care să conţină pe culoarea galbenă stema naţională.

Cum un drapel costă între 60 şi 180 de lei, în medie  s-ar putea ajunge la 1.000.000 €. Cheltuiala va trebuie suportate îndeosebi de către administraţiile locale.

Cheltuieli suplimentare vor apărea pentru poliţie, jandarmerie şi armată deoarece vor trebui înlocuite şi uniformele.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament al deputatului PSD Gheorghe Emacu, prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor.

Potrivit amendamentului la articolul 12 alieantul 1 adoptat de către membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, „drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

În forma actuală, Constituţia stabileşte că „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.