Cât se țin, de fapt, alimentele în frigider! După această perioadă alimentele nu mai sunt recomandate pentru consum

Ni s-a întâmplat de nenumărate ori să păstrăm alimentele mai mult de patru zile în frigider și ni s-au părut la fel de fragede și gustoase.

29 dec. 2021, 14:15
Cât se țin, de fapt, alimentele în frigider! După această perioadă alimentele nu mai sunt recomandate pentru consum

Cât se țin, de fapt, alimentele în frigider! Trebuie să știm că fiecare aliment are un timp limitat, chiar dacă este păstrat la rece! Află cât timp poți să păstrezi alimentele la rece pentru a le consuma în siguranță.

Cât se țin, de fapt, alimentele în frigider! După această perioadă alimentele nu mai sunt recomandate pentru consum

Multe preparate datorită condimentelor miros bine și au un gust bun chiar și la o săptămână după ce le-am gătit. Sarea este un bun conservant. Piperul, usturoiul și ceapa, atât de des folosite în bucătăria românească, păstrează un gust bun, care ne păcălește. În realitate, însă, bacteriile încep să se înmulțească și, chiar dacă nu ne fac foarte rău, ne pot da dureri de stomac și flatulență, dacă mâncăm alimentele învechite.

Înainte de toate ai grijă ca frigiderul tău să fie mereu curat și igienizat. Temperatura optimă pentru orice aliment este între 3 și 5 grade Celsius. Nu pune niciodată alimente calde în frigider, nu uita ușa deschisă și ai grijă ca toate preparatele și alimentele să fie acoperite cu un capac, cu folie alimentară sau folie de aluminiu.

Citește și: Alimentele care sunt un adevărat pericol pentru siluetă. Deşi sunt folosite în diete, acestea îngraşă foarte rău. Un nutriţionist cunoscut atrage atenţia: Trebuie să ne ferim de ele!
Iată cât trebuie să păstrezi alimentele la frigider:

-friptura de pui: 3, 4 zile

-cârnații: 3 zile

-bacon: 7 zile

-friptura de porc sau vită feliată: 2 zile

-peștele: 1 zi

-somon afumat: 1 – 2 săptămâni

-fructele cu pulpa moale: 1, 2 zile

-fructele cu pulpa sau coaja tare: 3 – 7 zile

-verdețurile: 2, 3 zile

-legumele: 3, 4 zile

-laptele dulce: 4, 5 zile

-crema de brânză sau urda: 2, 3 zile

-brânzeturile tari și grase: 1 săptămână

-ouăle: 1 săptămână

-Supele, ciorbele: 3 , 4 zile

-Tocănițele, ghiveciurile, garniturile de legume: 1, 2 zile

-Fripturile cu sos: 2, 3 zile

Citește și: Supermarket-urile din Ungaria, obligate să doneze alimentele cu cel puţin 48 de ore înainte de expirarea termenului de valabilitate. Lovitură teribilă dată marilor lanţuri de Parlamentul de la Budapesta