Cât te costă o porție de hamsii pe litoralul românesc, în minivacanța de Paște. Cu banii ăștia îți cumperi o shaorma mare cu de toate

Dacă aveți de gând să mergeți într-o minivacanță la mare, trebuie să vă pregătiți sufletește să scoateți din portofel sume frumușele de bani din portofel, mai ales dacă doriți să luați masa la o terasă. Numai o porție de hamsii a ajuns să coste cât o shaorma.

16 apr. 2024, 16:27
Cât te costă o porție de hamsii pe litoralul românesc, în minivacanța de Paște. Cu banii ăștia îți cumperi o shaorma mare cu de toate
Cât costă o porție de hamsii în 2024

O minivacanță pe litoralul românesc poate costa o mică avere. Poți să scoți peste 500 de lei, pentru 2 – 3 zile, doar pentru mâncare. Nu mulți își vor permite să mănânce o porție de hamsii minusculă, înainte de începerea sezonului estival. Așadar, o masă vă va scoate din buzunare mai bine de 50 de lei de persoană.

Cât costă o porție de hamsii în 2024

Una dintre delicatesele de la malul mării sunt hamsiile. Dacă înainte puteai să cumperi o porție de hamsii cu mujdei, pe plajă, cu maximum 10 lei, acum poți să-ți faci pofta doar dacă te lasă sufletul să plătești până la 50 de lei, potrivit Kanal D.

Citește și: Destinația perfectă pentru românii care visează la o vacanță ieftină, dar de neuitat. Prețurile nu s-au mai schimbat de un deceniu

De exemplu, la restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de hamsii de doar 250 de grame costă în jur de 45 de lei. La Pescăria lui Matei din Agigea, o porție de 100 de grame costă 22 de lei. În ceea ce privește Golful Pescarilor, unul dintre cele mai renumite restaurante de pe litoralul românesc, prețul pentru o porție de hamsii este de 34 de lei, pentru 200 de grame.

Cât costă o noapte de cazare la mare de Paște

Cele mai căutate stațiuni rămân și în 2024 Mamaia și Mamaia Nord, mai ales că de la 1 mai se deschide sezonul estival.

Potrivit informațiilor de pe platforma Booking, citate de Kanald.ro, prețurile încep de la 150 de lei pe noapte la un complex din Mamaia, la aproximativ 5 minute de plajă. Camerele sunt dotate cu teșevixor, baie proprie și dulap pentru haine. Anumite unități dispun de terase cu vedere la mare.

Citește și: Cât costă masa de Paște în 2024. Prețurile produselor tradiționale au crescut considerabil

Cei care vor o experiență mai „pe bogăție”, pot opta pentru un hotel de cinci stele, în zona plajei Mamaia, unde prețul este de 2.197 de lei pe noapte, sau pentru un apartament pentru doi adulți, care poate ajunge la prețul colosal de 9.838 de lei pe noapte.