Cât timp mai au la dispoziție românii, pentru a beneficia de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor

Unii români vor să profite de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor, însă trebuie să știe anumite lucruri. De exemplu, cât timp mai au la dispoziție.

18 mart. 2024, 12:47
Cât timp mai au la dispoziție românii, pentru a beneficia de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor
Bani gratis de la stat! Se dau 30.000 de lei pentru această categorie de români, banii intră direct pe card

Românii care vor să profite de reducerea aplicată pentru plata anticipată a impozitelor trebuie să știe anumite lucruri, cum ar fi, cât timp mai au aceștia la dispoziție.

Citește și Taxe și impozite 2024. Românii care nu plătesc impozit pe casă și mașină

Conform legii, pentru plata anticipată a impozitelor se aplică o reducere de 10%, însă doar dacă suma este achitată integral.

Deci, în cazul românilor care au de plătit impozit pe clădire, teren sau mașină încă mai pot beneficia de această reducere, dacă aleg să achite integral dările către stat.

Astfel că, această reducere merge către cei care își plătesc integral impozitele până la sfârșitul lunii martie, anume până data de 31.

„Pentru plata cu anticipație a impozitului/taxei datorat/e pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local”, se menționează în Codul Fiscal.

Unde pot plăti românii

Astfel, dacă impozitul este achitat în întregime până la data de 31 martie, se va acorda o bonificație de 10%.

Plata taxelor și impozitelor se poate realiza la ghișeele administrațiilor financiare sau la casieriile direcțiilor de impozite și taxe locale.

Pe lângă cele menționate anterior, în cazul în care au această posibilitate, românii pot plăti prin intermediul stațiilor Selfpay, dar și online, prin platforma Ghiseul.ro.

Citește și Taxe și impozite majorate pentru români. Ultima zi de plată pentru a beneficia de bonificația de 10%

Impozitul se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.