Cât va câştiga Eduard Hellvig ca director al Serviciului Român de Informaţii

Eduard Hellvig, propus ca şef al SRI, a declarat că soţia sa nu prea este încântată de viitorul său job întrucât leafa nu este prea îmbietoare în comparaţie cu salariul pe care l-a primit până acum ca europarlamentar. Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui George Maior, salariul şefului contraspionajului românesc se ridică la aproape 1.200 de euro lunar

25 feb. 2015, 11:50
Cât va câştiga Eduard Hellvig ca director al Serviciului Român de Informaţii

În declaraţia de avere depusă de George Maior în iunie 2014, la rubrica venituri fostul director al SRI a trecut suma de 64.300 de lei ca salarii încasate într-un an. Potrivit unui calcul aproximativ, directorul Serviciului ia puţin peste 5.300 de lei lunar, adică sub 1.200 de euro.

În aceste condiţii este uşor de înţeles de ce consoarta viitorului director este nemulţumită de banii pe care Hellvig îi va aduce în casă. Ca europarlamentar, Hellvig are o leafă de cinci ori mai mare, plus diverse sume pentru cheltuieli de cazare, deplasare etc.

Un europarlamentar primeşte o indemnizaţie lunară de 6.000 de euro. În plus, cheltuielile de deplasare şi chiria pentru un apartament la Bruxelles şi Strasbourg îi sunt decontate de către Parlamentul European.  Toate acestea se adaugă sumei de peste 20.000 de euro pentru plata angajaţilor şi cheltuielile cu biroul de europarlamentar.

Eduard Hellvig a fost întrebat de jurnalişti, marţi, despre trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI. „Este o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată”, a spus Eduard Hellvig.

Acesta a precizat că viitorul statut de şef al SRI reprezintă o schimbare „fundamentală” a viitorului său şi a familiei sale, fapt la care a reflectat înainte de a accepta propunerea pe care i-a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis.