Cât va costa mielul de Paşte. Anunţ de ultimă oră făcut de ministrul Agriculturii

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a afirmat, referindu-se la preţul mielului de Paşte, că va costa "fix cât vom plăti pe el", menţionând că preţul se va regla în funcţie de cerere şi ofertă.

16 mart. 2022, 16:21
Cât va costa mielul de Paşte. Anunţ de ultimă oră făcut de ministrul Agriculturii
Cât va costa mielul de Paşte

Cât va costa mielul de Paşte. Anunţ de ultimă oră făcut de ministrul Agriculturii. Adrian Chesnoiu a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, cât va costa mielul de Paşte, în condiţiile în care unii producători spun că preţul se va dubla.

Cât va costa mielul de Paşte. Anunţ de ultimă oră făcut de ministrul Agriculturii

„Fix exact cât o să plătim pe el. În momentul de faţă mieii sunt vii, nu au fost sacrificaţi şi nu putem să le stabilim preţul în viu la momentul la care discutăm. În funcţie de cererea şi oferta care va exista pe piaţă, se va regla şi preţul”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Încă o veste proastă pentru români. Carnea de miel se scumpeşte! Cât ar putea plăti românii pentru un kilogram

Ministrul Agriculturii a mai fost întrebat dacă este posibilă plafonarea preţului la alimente, fiindu-i dat ca exemplu cartoful, unde creşterea este de peste 30%. „Dacă aţi dat exemplul cartofului, să vorbim despre măsurile pe care le luăm pentru producătorii de cartofi pentru că pentru prima dată în ultimii ani avem un proiect, o alocare bugetară în programul nostru a 15 milioane de lei sprijin direct către producătorii de cartofi şi nu numai asta. Vreau să vă spun că România produce mai mulţi cartofi decât consumă şi decât ar avea nevoie în mod uzual, singurul element care ne lipseşte din acest peisaj erau depozitele de cartof. Iar pe acest aspect am venit cu un program în care vom finanţa în planul naţional strategic viitor cu 50 de milioane de euro înfiinţarea de depozite. Lucrurile se vor corecta în timp”, a explicat Adrian Chesnoiu.

Drob de miel pentru Paşte. Reţeta dobrogeană

Acesta a precizat că nu se pune în prezent problema unei asemenea plafonări: „Sunt scenarii pe care le-am luat în analiză, nu de acum, de la criza ucraineană şi de la acest conflict armat, ci încă de la preluarea mandatului pentru că ele trebuie să fie pregătite şi atunci când apar dezechilibre sau situaţii în care trebuie să intervii să le ai la dispoziţie să le poţi aplica. Nu se pune în momentul de faţă problema unei astfel de plafonări. Când se constată că se depăşesc anumite marje, atunci se poate interveni şi cu siguranţă nu o să ezităm să luăm aceste decizii când se impune”.