Cât va sta Dănuţ Lupu în închisoare. Fostul internaţional român nu va beneficia de regim deschis

Dănuţ Lupu are de ispăşit o condamnare de şapte luni şi zece zile, cu executare, pentru că a condus fără permis, şi nu va beneficia de regim deschis deoarece nu s-a predat în termenul legal, fiind în vacanţă în Dubai.

17 oct. 2023, 15:28
Cât va sta Dănuţ Lupu în închisoare. Fostul internaţional român nu va beneficia de regim deschis
Cât va sta Dănuţ Lupu în închisoare. Fostul internaţional român nu va beneficia de regim deschis

Cât va sta Dănuţ Lupu în închisoare. Condamnat pe 2 octombrie 2023, fostul fotbalist nu s-a predat în ziua în care a primit verdictul judecătorului şi a ajuns la Penitenciarul Rahova după şase zile, fiind fost dat în urmărire generală. Acesta este motivul pentru care nu va primi regim deschis, caz în care putea fi ajutat de Gigi Becali şi angajat la FCSB.

Citeşte şi: Cum au motivat judecătorii condamnarea cu executare a lui Dănuţ Lupu: „A perseverat pe cale infracţională, fără a ţine seama de clemenţa soluţiei de amânare a aplicării pedepsei”

Chiar şi aşa, un cunoscut avocat specializat în drept penal a dezvăluit că fostul jucător nu va primi o interdicţie la eliberarea condiţionată şi va sta după gratii aproximativ 3 luni şi jumătate.

„Asta că este considerat fugar… nu reprezintă o interdicţie în cazul ăsta. Eliberarea condiţionată s-a operat. Nu există o interdicţie. Dacă vor discuta despre condiţiile reabilitării din penitenciar, adică pentru a putea ieşi înainte de termen, sigur că se uită şi judecătorul. „Bă, ce-ai făcut aici? Ai fugit?”, dar omul era plecat, pe bune, acum! Aşa mi se pare că este o mega mizerie ce s-a întâmplat acolo, la fel cum este şi faptul că s-a urcat la volan de 100 de ori fără permis. Ce exemplu dai în societate? Alţii scap, pe alţii îi bagi la puşcărie. Eu cred că 100% va fi eliberat condiţionat şi teoretic o să stea jumătate din pedeapsă, adică trei luni şi jumătate. Pe bună purtare şi pe tot, va sta jumătate din pedeapsă. Deci nu va fi la două treimi sau altceva, va fi jmătate”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru Fanatik.

Gigi Becali anunţase că va cere ca Dănuţ Lupu să fie angajat la FCSB, pentru a lucra pe timul zilei în afara penitenciarului, dar varianta era posibilă doar dacă fostul fotbalist şi-ar fi ispăşit pedeapsa în regim deschis.