Cât vei plăti pe ţigări din luna ianuarie

Anul viitor, vom da mai mulţi bani pentru energia electrică şi pentru poliţele de asigurare auto obligatorii. Ne vor goli buzunarele, lună de lună, cu câţiva lei. Fumătorii primesc în schimb o veste bună. Țigările vor avea un preț mai mic de la 1 ianuarie. Iată mai jos lista completă a scumipirilor, dar și a ieftinirilor care se vor face peste 24 de ore. 

01 ian. 2015, 18:35
Cât vei plăti pe ţigări din luna ianuarie

Prima scumpire pe care o vor simţi românii va fi la energia electrică. Preţurile vor creşte cu 0,26%, din prima zi a anului. Nu pare o creştere mare, dar se va simţi la factură.

O familie plăteşte în medie 120 de lei pentru electricitate. De anul viitor, se va mai adăuga înca un leu.

Mai scumpă va fi şi asigurarea auto obligatorie. Preţul ei va creşte cu încă 3 procente, după ce în acest an s-a scumpit deja cu peste 30%.

Mai scumpe vor şi locuiţele în 2015. Cel puţin asta spun analiştii imobiliari. Preţul caselor şi al apartamentelor va urma să crească şi anul viitor. Cu până la 5 procente. Astfel că, un apartament de două camere din sectorul 6 al Capitalei, care în prezent costă 53 de mii de euro, va ajunge, spre finalul anului la 55 de mii de euro.

În schimb, carburanţii se vor vinde mai ieftin. La începutul acestui an, un litru de benzină costa aproape 6 lei. Astăzi, litrul se vinde cu 5 lei.

Mai ieftin va fi şi tutunul. De anul viitor, un pachet de ţigări ar urma să se ieftinească cu un procent.