Cât vei trăi în funcţie de mărimea pe care o porţi la pantofi. Descoperirea care a uimit întreaga lume ştiinţifică

Lungimea tălpii piciorului sau, altfel spus, mărimea pe care o purtăm la încălţăminte oferă indicii despre durata de viaţa. Nu, nu este o glumă, este o concluzie a oamenilor de ştiinţă care, timp de doi ani, au efectuat cercetări pe mii de oameni.

26 mai 2022, 14:04
Cât vei trăi în funcţie de mărimea pe care o porţi la pantofi. Descoperirea care a uimit întreaga lume ştiinţifică

Cât vei trăi în funcţie de mărimea pe care o porţi la pantofi. Timp de doi ani, o echipă de oameni de ştiinţă a încercat să identifice o legătură între lungimea tălpii și speranța de viață. După ce au analizat 3400 de persoane decedate, au reușit să stabilească cât trăiește un om, în funcție de numărul de la pantofi, potrivit healthyandnaturallife.com.

Dimensiunea corpului unei persoane nu are legătură cu speranța lui de viață, dar dimensiunea piciorului are”, susține Jim Hojdzh, de la Universitatea Campridge. Cercetătorii nu au reușit să înțeleagă motivul pentru care numărul de la pantofi influențează durata vieţii, însă studiul lor i-a ajutat să întocmească un tabel al speranței de viață pe baza lungimii piciorului.

Citeste si Numerologie de cuplu. Mihai Voropchievici îţi spune cât de bine te vei înţelege cu partenerul de viaţă în funcţie de numărul compatibilităţii

De menționat faptul că acest tabel nu se aplică în cazul copiilor, pentru că ei au picioarele încă în creștere.

Speranţa de viaţă la BĂRBAŢI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speranţa de viaţă la FEMEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speranţa de viaţă a românilor a ajuns la puţin peste 74 de ani

Potrivit celei mai recente analize Eurostat, speranţa de viaţă a românilor a crescut semnificativ în ultimii ani. În 2019, speranţa de viaţă a românilor era de 75,6 ani, în anul 1990 era de 69,9 ani, iar datele Eurostat mai arată că în 1980 românii trăiau până la circa 69,2 ani.

La nivelul Uniunii Europene, speranţa de viaţă la naştere a fost estimată la 80,4 ani în 2020, cu 0,9 ani mai mică decât în 2019, ajungând la 83,2 ani pentru femei şi la 77,5 ani pentru bărbaţi, cu un an mai mică decât în 2019.

Între 2002, primul an pentru care datele privind speranţa de viaţă au devenit disponibile pentru toate statele membre ale UE, şi 2020, speranţa de viaţă la naştere în UE a crescut cu 2,8 ani, de la 77,6 la 80,4 ani. Creşterea a fost de 2,4 ani pentru femei şi de 3,2 ani pentru bărbaţi.

Estimările calculate de Eurostat pe baza datelor din 2020 arată că în majoritatea statelor membre a existat o scădere semnificativă a speranţei de viaţă în 2020. Cele mai mari scăderi ale speranţei totale de viaţă la naştere au fost înregistrate în Spania (-1,6 ani faţă de 2019), urmată de Bulgaria şi Polonia (ambele -1,5 ani), iar apoi Lituania şi România (ambele -1,4 ani).

Citeste si Ţara în care infidelitatea nu este motiv de divorţ. Singura situaţie în care „încornoraţii” pot solicita separarea legală de partenerul de viaţă