Cazul Sorina. Procesul de anulare a adopţiei continuă

Soții Șărămăt au cerut anularea adopției, iar procesul se judecă în ciuda obiecțiilor ridicate de părinții adoptivi, anunţă România TV.

23 oct. 2019, 20:24
Cazul Sorina. Procesul de anulare a adopţiei continuă

Judecătorii Tribunalului București au respins obiecțiunile ridicate în acest caz de către avocatul familiei Săcărin, dar și de către reprezentanții Protecției Copilului Mehedinți. 

Astfel, procesul prin care se cere constatarea nulității absolute a adopției Sorinei, Tribunalul București a respins azi, 23 octombrie, excepțiile invocate de către Săcărin Gabriel și Săcărin Ramona prin apărător ales, dar și pe cele invocate de către DGASPC Mehedinți și ANPDCA privind autoritatea de lucru judecat a hotărârii judecătorești pronunțate de Curtea de Apel Craiova prin care a fost incuviințată adopția, a anunțat Victor Dumitrică, avocatul familiei care a crescut-o pe Sorina. Următorul termen de judecată va fi pe 25 noiembrie, la București.

Judecătorii au decis însă că există motive pentru ca acest proces să continue. Mai mult la dosar au fost depuse documente care să ateste că familia asistentei maternale a fost decăzută din drepturi în baza unor documente false.

Procesul de anulare a adopției va continua astfel în perioada următoare.

Procesul de adopţie din România, modificat după cazul Sorina. Guvernul a înfiinţat Sistemul Informatic Naţional pentru Adopţie