Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: „Nutrițional, este un aliment complet”

Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi. Acest fel de mâncare este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Ea este asociată de cele mai multe ori cu Crăciunul, Revelionul sau Paștele, dar mulți pofticioși o vor și la mesele de duminică.

10 nov. 2022, 09:04
Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: „Nutrițional, este un aliment complet”
Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi

Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi.  Mihaela Bilic susține că la bază are multe ingrediente sănătoase precum: morcov, murături, mazăre, țelină și carne de vită. Toate acestea sunt fierte, dar ingredientul care o face să fie plină de calorii și grea pentru digestie este maioneza plină de ulei.

Citeşte şi: Greșeala pe care o fac foarte mulți români atunci când consumă sarmale. Mihaela Bilic: ,,Renunțați la mămăligă și…”

Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi

Nutriţionistul atrage atenția că nu trebuie să exagerăm cu cantitatea sosului alb. Acesta trebuie doar să lege ingredientele, dar să nu fie în exces sau să le acopere un strat gros de maioneză.

În cazul în care vrei o variantă dietetică pentru o salată de boeuf, poți să folosești o cantitate chiar mai mică de maioneză sau să o omiți complet. Ingredientele pot fi legate și de iaurt sau smântână și gălbenuș de ou fiert. Amestecă două linguri de iaurt/smântână cu o lingură de muștar și adaugă sosul peste legumele tocate mărunt. De asemenea, poți opta pentru produse cu un procent mic de grăsime.

Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteți socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea.

Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere” a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.