Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm? Mihaela Bilic vorbeşte despre acest aliment

Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm? Despre mămăligă se știe că nu conține gluten, este ușoară, gustoasă și face parte chiar din cultura gastronomică românească. Mihaela Bilic spune ce rol are în acumularea de kilograme asupra organismului.

27 ian. 2022, 18:09
Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm? Mihaela Bilic vorbeşte despre acest aliment
Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm?

Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm? Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui aliment extrem de sănătos, dar care nu este deloc potrivit pentru cei care țin dietă.

Câtă mămăligă putem mânca, să nu ne îngrăşăm?

Medicul Mihaela Bilic a explicat că mămăliga poate îngrăşa la fel de mult ca pâinea.

Citeşte şi: Dieta cu ananas te scapă de 5 kilograme în 5 zile! Mihaela Bilic: „Chiar topește proteinele”

Dacă bunicii noștri mâncau zilnic mămăligă și prețuiau făina pentru pâine și cozonaci ca fiind de sărbătoare, astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute. Dacă tot îngrașă și are gluten, ce ați zice de o întoarcere la mămăligă?

Pentru că tot e la modă alimentaţia fără gluten vă sugerez mămăligă în loc de pâine. Ca şi făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3-4 ore.

Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane.

În boabele de porumb există mulţi carotenoizi (de unde şi culoarea galbenă) pigmenţi din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare mămăliga face bine la piele şi la vedere iar conţinutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal.

Ca şi calorii o felie de mămăligă este echivalentă cu o felie de pâine, adică 70-80cal. Deşi 100g mămăligă au 70cal iar 100g pâine au 230cal nu faceţi greşeală să credeţi că mămăliga nu îngraşă.

O felie de mămăligă e grea (are 100g) în timp ce felia de pâine e uşoară (25g) ceea ce face ca în final să fie echivalente. Dacă vorbim de mămăliga caldă socotiţi că 3 linguri corespund unei felii.

Concluzia e că mămăligă reprezintă o alternativă sănătoasă la pâine şi ne scapă de balonări. Dar de îngrăşat, îngraşă la fel”, a explicat celebrul nutriționist pe rețelele de socializare.


loading...
Partenerii noștri