Cătălin Beciu, care a catalogat protestele ca fiind naziste pleacă din ALDE. Reacţia formaţiunii: L-am exclus din partid

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu, care a provocat un val de furie pe reţelele de socializare după ce a scris pe că manifestatia din Piata Victoriei este "nazista", iar protestatarii sunt "cretini", a anunţat că îşi depune demisia.

06 feb. 2017, 14:39
Cătălin Beciu, care a catalogat protestele ca fiind naziste pleacă din ALDE. Reacţia formaţiunii: L-am exclus din partid

UPDATE. „Anuntarea demisiei nu inseamna o delimitare de actiunile de pana acum ale partidului, ci reprezintă strict dorința mea de a protesta activ, în stradă, împotriva abuzurilor; Biroul National va discuta această situație, moment în care ne vom lămuri cu privire la ceea ce crede forul de conducere al ALDE despre felul în care aleg să acționez. Atât. Aş mai spune doar că nu mă simt singur, considerând numărul mare de colegi care m-au sunat cerându-mi să-mi reanalizez intenția. Nu mă aşteptam. Le mulțumesc pentru sprijin”, a ţinut să precizeze Beciu.

Incă ceva…Ca să nu mai fie discuții, până la protest îmi voi depune demisia din partid. Adica, acum, a scris fostul lider ALDE pe Facebook.

De asemenea, Comisia de Fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului Alianța Liberalilor și Democraților, a hotărât, conform statutului, să propună Delegației Permanente Naționale excluderea domnului Cătălin Beciu, ca urmare a declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului și care se îndepărtează de principiile liberale, democratice și de respect a drepturilor fundamentale ale cetățenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare.

Delegația Permanentă Națională va analiza în proxima ședință propunerea Comisie de Fuziune și va decide pe baza votului membrilor săi, se arată în comunicatul ALDE.

Citeşte şi Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a şters postarea în care califica drept „naziste” protestele faţă de ordonanţele privind justiţia

Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE, a şters de pe contul de Facebook postarea în care afirma că protestul care a avut loc, miercuri seară, în Bucureşti, faţă de intenţia Guvernului de a adopta ordonanţa privind graţierea, reprezintă ”prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani din România”. Ulterior anunţului privind ştergerea postării, el a făcut un nou comentariu după ce, joi seară, au avut loc noi proteste, întrebând de ce să meargă la puşcărie, cum cer manifestanţii, de ce este ameninţat liderul unui partid şi de ce doar cei care sunt în stradă au dreptul de a jigni.