Cătălin Botezatu, despre scandalul tablourilor furate: Dacă un angajat omoară pe cineva, plătesc eu?

Creatorul de modă Cătălin Botezatu, al cărui asistent a fost reţinut în cazul furtului de tablouri de la Rotterdam,  a declarat luni seară, la România TV, că nu are nicio calitate în acest dosar şi că a fost la DIICOT pentru "o audienţă" pe care o solicitase, şi nu pentru a fi audiat de anchetatori. "Nu vreau să fiu târât gratuit în scandaluri. Dacă un angajat omoară pe cineva, plătesc eu? Nu este drept!", a spus Botezatu.

28 ian. 2013, 21:48
Cătălin Botezatu, despre scandalul tablourilor furate: Dacă un angajat omoară pe cineva, plătesc eu?

Designerul a dorit să clarifice toate speculaţiile conform cărora ar avea vreo implicare în „Marele Jaf”. „Nu am nicio calitate în acest dosar. Am fost la parchet într-o audienţa a procurorilor, la cererea mea. Derapajul pe care l-a luat acest dosar este unul fără precedent. Aş dori ca numele meu să nu mai fie târât sau asociat cu acest dosar„, a declarat Cătălin Botezatu în exclusivitate pentru România TV.

Cătălin Botezatu a ţinut să sublinieze că el nu s-a aflat în ţara în perioada septembrie-decembrie, perioadă la care se face referire în dosar.

„Acest băiat a fost asistentul meu, a lucrat pentru mine mulţi ani. El nu a mai colaborat cu mine din august până în decembrie deoarece nu eram în ţară. Eram plecat la filmările Next Top Model”, a spus designerul român.

Cătălin a negat şi speculaţiile conform cărora atelierul lui a fost percheziţionat, menţionând că fostul său asistent nu a mai călcat în atelierul său de luni de zile. Despre acesta din urmă, designerul crede că este nevinovat.

„Am primit cu surprindere vestea că a fost reţinut. Ştiu sigur că este nevinovat şi sper să iasă la iveală asta cât mai repede”, a spus creatorul de modă.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, numele designerului român ar apărea în dosarul privind furtul de tablouri din Olanda, însă acesta a negat orice implicare în acest scandal. Contactat de ROMÂNIATV.NET, Botezatu a declarat că nu are nicio legătură cu acest scandal şi ştie de unde a plecat acest zvon.

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune.

Petre Condrat ar urma să fie prezentat instanţei marţi, cu propunere de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, creatorul de modă Cătălin Botezatu a fost audiat luni seară, la DIICOT.