Cătălin Botezatu îi dă lecţii lui Carmen Iohannis. Ce spune designerul despre ţinutele Primei Doamne VIDEO

Cătălin Botezatu, unul dintre designerii români cu prezenţe la cele mai importante evenimente de fasion, a comentat, pentru România TV, ţinutele purtate de Carmen Iohannis, unele dintre ele destul de criticate de specialiştii din design. Şi nici el nu a fost tocmai blând cu Prima Doamnă.

03 oct. 2015, 10:49
Cătălin Botezatu îi dă lecţii lui Carmen Iohannis. Ce spune designerul despre ţinutele Primei Doamne VIDEO

Carmen Iohannis ar trebui să poarte ţinute în stilul lui Jackie Onassis, cea care i-a fost soţie preşedintelui american John Fitzgerald Kennedy. Asta spune cunoscutul designer Cătălin Botezatu, care nu e chiar încântat de ţinutele pentru care optează prima doamnă, cu toate că aceasta este consiliată de mai mulţi designeri.

Am văzut că Prima Doamnă se îmbracă de la diverse case de modă. Se îmbracă OK, dar e loc de mai bine„, spune Cătălin Botezatu.

Citeşte şi Carmen Iohannis, criticată de Iulia Albu: Ţinuta doamnei este potrivită pentru o ieşire formală netelevizată

Acesta îi sugerează primei doamne să se inspire din eleganţa omoloagelor ei de peste Ocean, unde a şi fost de curând într-o vizită oficială alături de preşedintele Klaus Ioahnnis. „Dat fiind faptul ca are o prestanta, o tinuta frumoasa, un corp frumos nu este greu sa creezi pentru prima doamna. Dar, categoric, as crea acele tinute care te duc cu gandul la Jackie Onassis, care este un etalon şi a şi lansat şi un trend de ţinute tip primă doamnă”, a mai spus Botezatu.

Designerul are şi câteva sfaturi pentru Carmen Iohannis despre ce ar trebui să evite şi despre ce ar avantaja-o din punct de vedere vestimentar: „In niciun caz decolteuri, spate gol; rochii tip barcă in partea de sus, apropiate de linia corpului, fluide, de culoare inchisa mai ales in acest sezon„.

 

Carmen Iohannis a fost recent criticată şi pentru rochia purtată la recepţia dată de preşedintele american la care a participat alături de soţul său, a fost comentată de Iulia Albu, care a comparat-o cu ţinuta lui Michelle Obama. Iar părerile nu au fost dintre cele mai onorante pentru prima doamnă.

„Nu este suficient sa porti o rochie simpla pentru a nu face greseli. Fan declarat al lui Michelle Obama, Carmen Iohannis incearca o usoara schimbare de tonalitate, vestimentar vorbind, chiar daca nu o face cu prea mare succes. Dincolo de a fi o piesa relevanta, rochia purtata pierde puncte din cauza neaccesorizarii corespunzatoare. Michelle, dincolo de a fi un fashion icon, isi accesorizeaza intotdeauna tinutele cu brose sau coliere, desigur atunci cand acestea nu sunt extrem de bogate in imprimeuri si aplicatii. Tinuta doamnei Iohannis este una potrivita pentru o iesire formala netelevizata si nepreluata in presa. Chiar daca banii pot cumpara orice, se pare ca nu sunt foarte multi stilisti reputati care sa “ia in brate” acest job pentru doamna Iohannis”, a explicat Iulia Albu pentru WOWbiz.ro

Din seara receptiei, atât pe site-ul Preşedinţiei, cât şi pe pagina de socializare a lui Klaus Iohannis, a fost publicată o fotografie cu cele doua cupluri prezidentiale