Cătălin Cherecheş, despre culisele formării UNPR: Vasile Dîncu şi Coldea erau prezenţi

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a oferit informații din culise despre formarea UNPR.

22 mai 2017, 20:46
Cătălin Cherecheş, despre culisele formării UNPR: Vasile Dîncu şi Coldea erau prezenţi

„Sunt unul dintre oamenii care am fost și la domnul Oprea acasă, am fost și în biroul de care vorbește Dan Andronic. Am fost acolo când se forma UNPR.”, și-a început Cherecheș dezvăluirile.

”Îmi aduc aminte de un episod la formarea UNPR, fiindcă atunci mi-am dat demisia din PSD când Victor Ponta a devenit președinte. Eu și cu Victor Ponta fiind într-un conflict de când aveam 20 și ceva de ani fiecare și am intrat împreună în PSD. Atunci am fost invitat la Ministerul Apărării, unde domnul Oprea era ministru.”  

Ajuns acolo, acesta a povestit că a intrat într-o sală unde se ținea o masă, la care era prezent Vasile Dâncu și Florian Coldea.  Primarul din Baia Mare a continuat dezvăluirile.

Citeşte şi. Liviu Dragnea, lui Andronic: Nu am fost la ziua lui Coldea în 2013, nici nu ştiu când e

„Seara după alegerile din PSD am fost acasă la domnul Geoană, și i-am pus următorul lucru, venind cu Cristian Diaconescu care era prietenul meu, candidează la președenția partidului și în mijlocul procedurii de alegere se retrage în favoarea domnului Geoană. Inclusiv primarul Iașiului, Nechita era participant la doisprezece noaptea la acea întâlnire, și a doua zi trebuiau să înceapă congresul.”

În seara congresului după ce Cristian Diaconescu și-a depus candidatura, povestește primarul, o doamnă a venit și a făcut dezvăluiri intime despre candidat, stricându-le planul.

”M-a rugat domnul Oprea după acest episod la câteva zile să îl aduc pe Diaconescu la el la birou. Păreau că nu au o relație foarte bună. I-am lăsat la birou singuri, după câteva minute m-au chemat și pe mine și mi-a comunicat domnul Oprea că Diaconescu Cristian merge cu noi înainte, va fi membru UNPR. Știu bine că la câteva zile au avut o întâlnire cu doamna Jucan și a încercat să îl spele pe domnul Diaconescu.”, a explicat acesta.

Referitor la implicarea lui Gabriel Oprea, Cherecheș spune că: ”A fost un om folosit, un om care și-a dorit foarte mult să aceeadă în sfera rarefiată a puterii. Când nu a mai fost util, a fost retras.”, relatează DCnews.