Cătălin Cherecheş POATE CANDIDA la alegerile locale chiar dacă este arestat preventiv

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, poate candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 5 iunie chiar dacă a fost arestat preventiv, miercuri seara, de Tribunalul Cluj, pentru luare de mită în formă continuată.

28 apr. 2016, 08:57
Cătălin Cherecheş POATE CANDIDA la alegerile locale chiar dacă este arestat preventiv

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Maramureş, judecătorul Nicolae Stamate Tămăşan, a declarat că statutul de candidat al lui Cătălin Cherecheş nu se schimbă, nefiind afectat de cercetările în curs.

”Procesul electoral aflat în curs de desfăşurare pentru alegerile locale din 5 iunie în ceea ce priveşte un candidat la Primăria Baia Mare nu este afectat de cercetările în curs. Statutul său de candidat nu se schimbă cu nimic, acest lucru fiind valabil şi pentru starea anterioară de reţinere dar şi acum pentru arestul preventiv. În alte zone din ţară sunt cazuri chiar de deţinuţi şi nu sunt împiedicaţi să particile la alegeri în calitate de candidaţi. Eventual, mandatul pe care îl exercită în prezent ar putea avea de suferit prin suspendarea din funcţie”, a spus Stamate Tămăşan.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cătălin Cherecheş, după ce acesta fusese reţinut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.