Cătălin Cherecheş, primarul suspendat din Baia Mare, plasat în arest la domiciliu

Cătălin Cherecheș, primarul ales şi suspendat al municipiului Baia Mare, va fi eliberat din penitenciar și va executa arest la domiciliu, în urma unei decizii a Curții de Apel Cluj, emisă miercuri.

10 aug. 2016, 13:12
Cătălin Cherecheş, primarul suspendat din Baia Mare, plasat în arest la domiciliu

Judecătorii au dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă acesta nu este arestat în altă cauză, potrivit încheierii pronunțate miercuri în această cauză.

„Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C.C., în baza dispozițiilor art. 242 alin. 2 C. proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 și următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în încheierea consultată de Agerpres.

Instanța a impus ca inculpatul să nu părăsească imobilul situat în Baia Mare, dar și ca pe durata arestului la domiciliu să îndeplinească anumite obligații.

Printre acestea se numără ca primarul ales al municipiului Baia Mare să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat.

De asemenea, Cherecheș nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul în care este judecat.

„În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau obligațiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigații Criminale a Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se mai spune în încheiere.

Pe 27 aprilie 2016, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost arestat preventiv printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată. El a fost reales, la alegerile locale din 5 iunie, și a câștigat un nou mandat de primar, obținând 70,14% din voturi.

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare, a părăsit luni arestul pentru a depune jurământul, în sala Europa a Primăriei Baia Mare. După ceremonie, Cătălin Cherecheş s-a întors în arest, unde a ajuns într-un dosar de corupţie. Prefectul a semnat apoi ordinul de suspendare a primarului arestat pentru corupţie, până la o decizie a instanţei în dosarul său.

Citeşte şi: Cătălin Cherecheş, din arest la primărie şi retur: Depun cu onoare şi cu demnitate jurământul. După jurământ, a fost suspendat