Primarul Cătălin Cherecheş, prins în flagrant când primea 30.000 de lei, dus la audieri la DNA Baia Mare UPDATE

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat de procurorii anticorupţie pentru mită, transmite România TV. DNA arată într-un comunicat că a fost organizat un flagrant de 30.000 de lei într-un dosar privind finanţarea clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare.

26 apr. 2016, 10:28
Primarul Cătălin Cherecheş, prins în flagrant când primea 30.000 de lei, dus la audieri la DNA Baia Mare UPDATE

UPDATE Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prins în flagrant de DNA când primea 30.000 de lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost dus pentru a fi audiat de către procurori la sediul din Baia Mare al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE Procurorii DNA arată într-un comunicat că dosarul în care este cercetat primarul Cătălin Cherecheş s-a organizat un flagrant de 30.000 de lei, iar cazul priveşte finanţarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare.

 

COMUNICAT DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 – 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare.

În cursul zilei de 26 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Baia Mare.

În aceeași cauză, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 


UPDATE Catalin Cherecheş, prima reacţie: „Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare și am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii și aceștia au înțeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare și pentru comunitatea noastră, în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineață, Cristian Șpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcționa. M-am trezit cu DNA la ușă… Îi asigur pe băimăreni și pe toți cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheș, că sunt un om corect. Poate am o singură vină totuși: sunt prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui. Ajut de când mă știu pe oricine pot, pe cine are nevoie. Așa am fost, așa sunt și așa voi rămâne! Am sprijinit și voi susține în continuare din resurse proprii cât de mult pot sportul și cultura, cu atât mai mult cu cât la mijloc este imaginea orașului nostru. Cu riscul de a păți ca astăzi când în loc de un “mulțumesc”, unii au ales să îmi bage cuțitul în spate, mișelește. Dar pentru băimărenii serioși și demni, pentru municipiul Baia Mare, nu mă dau bătut și cu fruntea sus am să merg înainte! Le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Știu că în această campanie electorală este un singur proiect pe care anumiți politicieni și afaceriști îl au: să îl ucidă pe Cherecheș. Dar eu merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar, continuând misiunea pe care mi-am asumat-o pentru a face Baia Mare să renască!”.

Cătălin Cherecheş a fost ridicat împreună cu şoferul său de către procurorii DNA în urma unui flagrant, anunţă România TV.

Marti, la orele amiezii, procurorii DNA au intrat in biroul primarului Catalin Chereches, in incercarea de a finaliza un flagrant. In biroul edilului se aflau mai multe persoane, printre care si reprezentanti ai unor societati comerciale cu care Municipiul Baia Mare are contracte, scrie stiripesurse. In prezent, anchetatorii se afla inca in interiorul Primariei.

In jurul orei 13, primarul Catalin Chereches a parasit cladirea insotit fiind de procurorii DNA. El nu a fost retinut, dar a fost dus, cel mai probabil, la audieri. Edilul a avut o reactie furibunda in momentul in care procurorii au intrat, spunandu-i unei femei care se afla la fata locului sa paraseasca biroul.

Potrivit unor surse din anchetă citate de Digi24, Cătălin Cherecheş trebuie să răspundă unor întrebări legate de aducerea şi instalarea unei nocturne pe stadionul „Viorel Mateianu”, la meciul de Cupa României, din 2015, dintre FCM Baia Mare şi Steaua.

 

 


loading...