Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de 500 m la CM Kaiac Canoe

Calificat în finala probei de canoe simplu pe distanța de 500 de metri, Cătălin Chirilă a cucerit vineri medalia de aur, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (Germania). Cătălin Chirilă va evolua sâmbătă, de la ora 13:01, în finala de la 1.000 metri, în care s-a calificat cu al doilea timp.

25 aug. 2023, 20:06
Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de 500 m la CM Kaiac Canoe

Cătălin Chirilă a reușit o performanță senzațională la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe: românul a fost de neoprit și a cucerit medalia de aur.

Calificat în finala probei de canoe simplu pe distanța de 500 de metri, Cătălin Chirilă a cucerit vineri medalia de aur, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (Germania).

Cătălin Chirilă, campion la 500 m și calificat în finala de 1.000 de metri la CM Kaiac Canoe

Cu un timp de 01:45:373, românul a terminat primul cursa, urmat de germanul Conard-Robin Scheibner.

„Mă simt foarte bine, vă mulţumesc tuturor pentru încurajări. Iubesc această zonă. Cursa de 1000 de metri rămâne favorita mea. Dar o iubesc şi pea cea de 500 de metri, doar sunt campion mondial acum” – a declarat Cătălin Chirilă după câștigarea medaliei. Conference League: Farul Constanţa – HJK Helsinki 2-1, Sepsi OSK – Bodo/Glimt 2-2

 

Cătălin Chirilă s-a calificat cu al doilea timp și în finala de la 1.000 metri (3 min 45 sec 235/1000), care va avea loc sâmbătă, de la ora 13:01.

Competiţia contează pentru calificarea la JO 2024, primii 6 din finală urmând să obţină biletele pentru Paris. Chirilă este campionul mondial en titre în această probă.

În România, Campionatele Mondiale de kaiac canoe pot fi urmărite în direct pe platforma AntenaPlay (contra cost, abonament lunar de 7,99 euro).

Ce spunea Cătălin Chirilă înaintea Campionatelor Mondiale: „Primul cadou o să fie o vacanță în Deltă!”
„Încercam să îmi imaginez cum e să câştig o nouă medalie de aur şi cred că satisfacţia e şi mai mare. Când am ieşit prima oară campion mondial eram oarecum în necunoştinţă de cauză şi nu ştiam ce o să se întâmple. Am mai trecut prin sentimentul acela şi, dacă reuşesc să reconfirm această poziţie, sentimentul o să fie multiplicat.

Final de carieră pentru Simona Halep. Boris Becker sare în apărarea campioanei noastre: „Este o decizie foarte proastă”
Cadouri îmi tot fac, sculele de pescuit sunt la ordinea zilei. După Campionatul Mondial primul cadou pe care mi-l voi face o să fie o vacanţă binemeritată în Deltă. Voi petrece alături de iubita mea, câteva zile foarte mult aşteptate”, a declarat Cătălin Chirilă, conform as.ro, înainte de a pleca spre Germania.

„N-am avut o ambarcațiune, mai târziu mi-am cumpărat o șalupă. Există ceva caracterisitici in gena mea în sportul ăsta legat de apă. Nu aș putea spune că în copilărie aveam ceva inclinații spre apă. Înot destul de rău, am învățat să înot fiind aruncat în apă. Înot repede, dar în stilul meu”, spunea Cătălin Chirilă pentru ProSport.