Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: ”Eu, uman, o înțeleg pe doamna Firea. Eu nu reprezint culorile lor politice, reprezint ideile”

Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a municipiului Bucureşti, medicul Cătălin Cîrstoiu, susţine că în preziua anunţului candidaturii sale pentru primărie a aflat că şi Gabriela Firea şi Sebastian Burduja doreau să candideze.

27 mart. 2024, 08:46
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: ”Eu, uman, o înțeleg pe doamna Firea. Eu nu reprezint culorile lor politice, reprezint ideile”

”Ştiţi ceva? Doamna Firea şi-a dorit ceva. Şi domnul Burduja în egală măsură. Eu am aflat de asta în şedinţa coaliţiei, în preziua în care s-a anunţat această candidatură. Credeţi-mă că eu, uman, o înţeleg pe doamna Firea, îl înţeleg şi pe domnul Burduja, dar din punctul meu de vedere pentru Bucureşti – şi asta e cel mai important pentru că noi vorbim de oraş, de locuitorii lui – cred eu că varianta unei stabilităţi reale în următorii patru ani, de ce nu şi mai mult, o reprezintă tocmai această coaliţie, PSD-PNL.

Gândiţi-vă că PSD şi PNL împreună depăşesc 50% din voturi. Este foarte important ca un Consiliu General să susţină planurile unui primar general, iar eu, astăzi, am un rol nou, eu practic sunt un exponent al acestei alianţe, primul aruncat într-o luptă pentru o primărie foarte importantă, Primăria Capitalei, iar eu, în egală măsură, îi reprezint şi pe cei din PSD şi pe cei din PNL. De fapt nu reprezint culorile lor politice, eu reprezint ideile, că-s bune şi într-o parte, şi-n cealaltă”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, marţi seară, la TVR Info.

El a dezvăluit că i-a cerut, luni seară, un sfat Gabrielei Firea cu privire la o declaraţie pe care el a făcut-o la o emisiune televizată, iar fostul primar i-a răspuns, marţi dimineaţă, că nu a văzut emisiunea, dar că o va vedea şi îi va răspunde.

”Eu vorbesc cu doamna Firea”, a adăugat Cîrstoiu.

El a susţinut că, aşa cum ca medic a fost discret, făcând lucruri fără să apară la televizor, la fel va proceda şi ca primar.

”Eu nu am fost preocupat, ca medic, să am notorietate, din contră, eu am spus că un om modest care face medicină o face şi nu apare la televizor să prezinte premiere după premiere. Şi ca primar am să fiu la fel, să ştiţi, am să-mi fac treaba acolo, eu nu sunt un om de spectacol, nu sunt un om de show, eu o să-mi fac treaba şi lumea va aprecia ce am făcut”, a adăugat Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu: ”Eu cred că trebuie statutat legal, şi asta e o prioritate a Capitalei, o lege a ei de organizare şi funcţionare”

Candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria generală a municipiului Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, este de părere că e nevoie cu prioritate de un act normativ care să reglementeze funcţionarea administraţiei zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov, act normativ care să reglementeze clar atribuţiile celor care ocupă funcţii în administraţia acestei zone.

”Eu cred că nu mai putem vorbi de Bucureşti astăzi doar de el. Este o metropolă, o zonă metropolitană, Bucureşti-Ilfov. Până şi salvarea, SABIF-ul este Bucureşti-Ilfov şi e un foarte bun model. Eu cred că trebuie statutat legal, şi asta e o prioritate a Capitalei, o lege a ei de organizare şi funcţionare. Nimeni nu e preocupat să spună care sunt atribuţiile clare ale primarului general, ale primarului de sector, noi pasăm unii la alţii problema şi de fapt această pasare de la primarul general la primarii de sector nu duce la altceva decât la un blocaj absolut de neimaginat”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu.

El a spus, dând exemplul unor primari de sector de la PSD sau PNL, că au avut proiecte pentru sectoarele pe care le conduc, dar ”au fost blocaţi pentru nişte gândiri absurde, pentru nişte idei fixe”.

Cîrstoiu e de părere că ”birocraţia stagnează totul” în administraţia publică.

Citește și: AUR ia în calcul boicotarea alegerilor locale. George Simion: „Suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice”